A360 beschikbaar: cloudgebaseerde samenwerkingstool voor ontwerpers en engineers

Geplaatst op door | geen reacties

Autodesk A360 Team, een cloudgebaseerde samenwerkingstool voor ontwerpers en engineers, is nu ook in Nederland beschikbaar. A360 Team maakt samenwerking eenvoudig doordat teamleden niet langer hoeven schakelen tussen verschillende bestandsformaten, -versies en -locaties. Autodesk introduceerde A360 Team in september in Noord-Amerika, waar het programma nu al meer dan 60.000 gebruikers heeft.

Autodesk heeft de A360 Team-tool speciaal ontwikkeld voor ontwerpers en engineers. Amar Hanspal, senior vice president Information Modeling and Platform Products bij Autodesk: “Ontwerpprojecten vereisen altijd teamwork. A360 verbindt teamleden op zo’n natuurlijke manier dat ze er niet bij na hoeven te denken.”

De manier waarop ontwerpers en engineers samenwerken en informatie delen is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Ze delen bijvoorbeeld enorme 3D-bestanden of vertrouwelijke gegevens met hun team. Traditionele email- en projectmanagementtools zijn hier vaak onvoldoende geschikt voor. Dit resulteert soms in omslachtige, tijdrovende werkwijzen op het gebied van informatie-uitwisseling of versiebeheer. A360 Team is ervoor gemaakt teamleden eenvoudig toegang te bieden tot de juiste informatie, in het juiste formaat. Ze hoeven niet te schakelen tussen verschillende locaties en programma’s.

 

 

A360 Team kan eenvoudig geïntegreerd worden met software van derden. Autodesk heeft bijvoorbeeld Fusion 360 gekoppeld. Zo kunnen ook personen van buiten het team betrokken worden bij het project. A360 Team maakt het bovendien mogelijk meer dan honderd 2D- en 3D-bestandformaten via een webbrowser te bekijken, zonder dat het nodig is hiervoor iets te downloaden of te installeren. Ook bevat de software een geavanceerde zoekfunctie waarmee componenten binnen modellen of ontwerpen eenvoudig terug te vinden zijn. Met de mobiele app kunnen gebruikers ook modellen inzien, de voortgang bijhouden en samenwerken via smartphone of tablet.

Wil je weten welke voordelen er voor jou zijn, bel dan gratis 0800 2352234 of mail info@cadopleiding.nl.

Tags: Autodesk 360

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt