AutoCAD 2015 voor Mac nu beschikbaar

Geplaatst op door | geen reacties

Functionaliteiten laten Mac- en Windows-gebruikers beter samenwerken

De nieuwe software maakt het nog eenvoudiger voor bedrijven en studenten om tekeningen en ontwerpen te maken op hun favoriete platform. Ze hoeven hiervoor niet in te boeten aan belangrijke functies die vitaal zijn in de hedendaagse ontwerp-workflows. Gebruikers kunnen naadloos samenwerken en hun werk uitwisselen met gebruikers van de Windows-versie van de software.

Belangrijkste nieuwigheden:

• Dynamische blokken. Mac-gebruikers kunnen dynamische blokken aanmaken en wijzigen — een functie die voordien alleen beschikbaar was voor Windows-gebruikers. Deze functie laat hen toe om één blok in te voegen en de vorm, grootte en eigenschappen te wijzigen in plaats van meerdere statische blokken in te voegen.

• Laagstatussen. Mac-gebruikers kunnen nu ook de instellingen van lagen opslaan als laagstatussen. Deze bevatten informatie over kleur en lijntype en of de laag zichtbaar, bevroren of geblokkeerd is. Vóór versie 2015 kregen Mac-gebruikers geen informatie te zien over de laagstatussen die Windows-collega’s in de tekening hadden opgeslagen.

• Datalinks. Gebruikers die een tabel willen linken aan een Microsoft Excel-bestand kunnen de nieuwe datalink-functie gebruiken. Hierdoor wordt hun tabel automatisch aangepast wanneer het externe bestand wijzigt. Deze functie is bijzonder handig voor het beheer van grote hoeveelheden informatie, zoals materialen en leidingen.

• Quick Select. De Quick Select tool laat gebruikers toe om snel objecten te selecteren op basis van opzoekcriteria. Hierdoor kunnen gebruikers precies selecteren wat ze nodig hebben in hun tekening. De Quick Select tool bevat ook een “preview” optie zodat gebruikers kunnen zien wat het resultaat zal zijn alvorens de selectie te bevestigen.

“De nieuwe versies van AutoCAD voor Mac behoren tot de belangrijkste updates sinds de lancering vijf jaar geleden,” aldus Amy Bunszel, vicepresident van AutoCAD-producten bij Autodesk. “Deze versie heeft enkele krachtige nieuwe functies, maar de belangrijkste is wel dat de moeilijkheden zijn weggewerkt, die mensen ervan weerhouden om zo efficiënt mogelijk samen te werken aan ontwerpprojecten.”

Bekijk ook onze AutoCAD Basiscursus voor de Mac

Wens je mondelinge informatie over functionaliteiten, licenties of opleiding, neem dan contact op met ons gratis telefoonnummer 0800 – 235 22 34.

Tags: AutoCAD, AutoCAD 2015, Mac

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt