Autodesk tilt BIM naar hoger niveau met uitbreiding cloudgebaseerde diensten

Geplaatst op door | geen reacties

Nieuwe cloud- en mobiele mogelijkheden voor Autodesk Revit en InfraWorks 360

Autodesk komt met nieuwe cloudgebaseerde diensten voor de bouw- en infrastructuursector. Met deze nieuwe diensten wil Autodesk het BIM-proces op diverse fronten uitbreiden, van conceptueel ontwerp in de beginfase tot de daadwerkelijke bouw.

“Rekenkracht en onbeperkte connectiviteit kunnen tot nog meer vooruitgang in BIM leiden, doordat projectinformatie actueel is en overal beschikbaar voor alle betrokkenen”, zegt Senior Vice President, Information Modeling & Platform Group van Autodesk. “De uitbreiding van diensten die we aankondigen zijn belangrijke onderdelen hierin.” Autodesk Revit wordt uitgebreid met A360 Collaboration for Revit en aan Autodesk InfraWorks 360 worden een Field Assets applicatie en een Model Builder toegevoegd.

Autodesk A360 Collaboration for Revit maakt FTP overbodig

A360 Collaboration for Revit biedt centrale toegang tot Revit-modellen voor teamleden uit verschillende disciplines en van meerdere bedrijven of locaties. Het vervangt ook dure en omslachtige werkwijzen voor het delen van modellen, zoals het gebruik van FTP-sites, het delen van software of inefficiënt gebruik van de e-mail met bijgevoegde PDF’s. Doordat het een cloudservice is, vereist Collaboration for Revit geen kostbare IT-installatie of onderhoud.

Een abonnement op A360 Collaboration for Revit biedt ook toegang tot Autodesk A360 team. Met dit cloudgebaseerde samenwerkingsplatform kunnen ook projectmedewerkers die geen Revit hebben projectgegevens bekijken, onderzoeken en becommentariëren, via web en mobiel.

A360 Collaboration for Revit bevat ook Communicator for Revit, een ingebouwde chattool. Teamleden krijgen bijvoorbeeld meldingen als er nieuwe chatberichten, connectieverzoeken of nieuwe statussen van modellen beschikbaar zijn. Echter is A360 Collaboration for Autodesk Revit vooralsnog alleen beschikbaar in Noord-Amerika.

InfraWorks 360: Field Assets en Model Builder

Autodesk introduceert ook de applicatie Field Assets, gekoppeld aan InfraWorks 360. Hiermee kunnen eigenaren en uitvoerders realtime informatie over civiele of infrastructurele werken verzamelen en delen. Hierdoor kunnen teams beter geïnformeerde beslissingen nemen over de inzet van hun mankracht voor inspecties en onderhoud, wat uiteindelijk leidt tot betere prestaties van de teams, maar ook van de betreffende werken. Autodesk Field Assets is vooralsnog alleen beschikbaar in Noord-Amerika.

InfraWorks 360 wordt bovendien uitgebreid met Model Builder. Deze tool die 3D-modellen genereert van grote gebieden, zoals een stad, was vooralsnog alleen in bèta beschikbaar. Model Builder wordt vanaf 12 december aangeboden als een cloudservice aan desktopgebruikers van InfraWorks 360, ook in Nederland.

Tags: BIM, Revit

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt