Autodesk zet met Suites 2016 in op transitie naar BIM

Geplaatst op door | geen reacties

Autodesk heeft zijn softwareportfolio voor 2016 op het gebied ontwerp, engineering en bouw gelanceerd, zoals we eerder beschreven. De nieuwe oplossingen zullen bedrijven echt helpen met de transitie naar BIM

De nieuwe suites van Autodesk bieden architecten, ingenieurs en aannemers naar eigen zeggen de software en clouddiensten, die overheden en klanten in de private sector nodig hebben bij het maken van de transitie naar BIM-processen.  

“Bouwprojecten zijn vandaag de dag echte teamprestaties”, weet Amar Hanspal, senior vice president van de productgroep IPG van Autodesk. “Onze oplossingen voor 2016 zijn geschikt voor deze samenwerkingsprocessen. Het aanbod van clouddiensten is uitgebreid en de softwarelicenties zijn flexibel. Alles draait om het ondersteunen van een dynamische en multidisciplinaire omgeving door ervoor te zorgen dat klanten altijd en overal de juiste middelen tot hun beschikking hebben.”

Nieuwe opties Autodesk Design Suites

De nieuwe mogelijkheden binnen AutoCAD 2016 maken het makkelijker om bouwprojecten te coördineren en informatie te verzamelen tijdens het bouwproces. Autodesk 2016 ReCap maakt de integratie met data uit scans of foto’s in het ontwerpproces mogelijk. Dat geeft architecten de mogelijkheid om bij renovatieprojecten binnen de bestaande context te ontwerpen.

Video met een overzicht van de nieuwe Building Design Suite 2016 (Autodesk)

Video met een overzicht van de nieuwe Building Design Suite 2016 (Autodesk)

Autodesk Building Design Suite 2016 De Autodesk Building Design Suite 2016 ondersteunt BIM-processen en draagt bij aan het ontwerpen, simuleren, visualiseren en bouwen van betere gebouwen. Autodesk Revit 2016, opgenomen in de Premium en Ultimate-versie van de Building Design Suite, biedt onder meer verbeterde softwareprestaties, meer gebruiksvriendelijkheid en een aantal nieuwe opties. Ook Autodesk Navisworks 2016 en Autodesk 3ds 2016 Max zijn op meerdere punten verbeterd. Autodesk Infrastructure Design Suite 2016 Ook in de civiele infrastructuur is BIM vandaag de dag onmisbaar, schrijft Autodesk in het persbericht. De verbeteringen in Autodesk AutoCAD Civil 3D 2016 en Autodesk InfraWorks 360 LT 2016 spelen hier nadrukkelijk op in, denkt het bedrijf. Civieltechnische experts krijgen toegang tot intelligente modellen die tijdens een project accurate, toegankelijke en bruikbare inzichten geven in vervoer, land en water. Autodesk Plant Design Suite 2016 De Autodesk Plant Design Suite 2016 houdt rekening met de behoefte om samen te kunnen werken met teams op andere locaties. AutoCAD Plant 3D 2016 biedt onder meer een strakke integratie met Autodesk Vault, wat de administratie van projecten bij fabrieken makkelijker en sneller maakt. Nieuw is de toevoeging van AutoCAD MEP 2016, speciaal voor elektriciteit en leidingen in fabrieken. Beschikbaarheid De 2016-versies van de Autodesk Building Design Suite, de Autodesk Infrastructure Design Suite en de Autodesk Plant Design Suite 2016 zijn sinds 16 april beschikbaar al verschillen de introductiedata per land. 

BronAutodesk

Tags: AutoCAD, Bouw en Architectuur, Revit, Visualisatie

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt