Wat is nieuw in AutoCAD 2018?

Geplaatst op door | geen reacties

What's New in AutoCAD 2018?

Inmiddels is alweer een jaar verstreken en heeft Autodesk hard gewerkt om jou te voorzien van nieuwe functies waarmee je de toekomstige aerodynamische fiets, hogesnelheidstrein, eigenlijk alles wat je maar kan dromen, kunt ontwerpen. Daarom presenteren we met trots de nieuwste versie: AutoCAD 2018.

Met deze nieuwe release van AutoCAD en AutoCAD LT kan je nu:

  • revisietekeningen maken en delen met innovatieve productiefuncties;
  • tijd besparen en frustraties wegnemen met simpele functies om bijvoorbeeld verloren links (paths) te herstellen naar externe bestanden;
  • de functie SHX voor tekstherkenning gebruiken om snel PDF geometrie te importeren en te converteren;
  • significante verbeteringen zien in de prestaties van AutoCAD, inclusief de 3D navigatie wanneer er ingezoomd of ‘gepant’ wordt;
  • de kracht van AutoCAD met je meenemen door de mobiele app te installeren op je telefoon (deze krijg je gratis bij elk AutoCAD product wanneer je een abonnement neemt).

Wanneer je al in het bezit bent van een AutoCAD of AutoCAD LT 2017 licentie of onderhoudsplan, krijg je al je updates zodra deze beschikbaar zijn. Hiervan krijg je gewoon melding via de Autodesk Desktop App. Accepteer de update en je kunt direct aan de slag met de nieuwe functies.

 

Verbeteringen in externe ‘referencepaths’

AutoCAD 2018 is verbeterd op het gebied van externe referentiepaden.  Deze verbeteringen verminderen de problemen die ontstaan ​​door gebroken verwijzingen in deze paden. Vanzelfsprekend wordt hier tijd door bespaart en frustraties worden weggenomen. Met behulp van geïntegreerde hulpmiddelen kan je de paden van één of meerdere ontbrekende referenties gemakkelijk vervangen door een nieuw pad.

Inmiddels hebben al meerdere bèta testers met de nieuwste versie van AutoCAD mogen werken en allemaal erkennen zij de kracht van deze toevoeging:

“Ik ben zo blij met deze nieuwe functie. Het komt vaak voor dat we projecten ‘herhalen’ en de tijd die AutoCAD normaal nodig had om gegevens te relinken is de helft geworden”. - Larissa Anderton (betatester)

Object Selectie

In AutoCAD 2018 kan je beginnen met een selectievenster in een deel van je tekening om vervolgens te pannen en te zoomen naar een ​​ander deel met behoud van de selectie van de off-screen objecten!

High-Resolution (4K) Monitor Ondersteuning

AutoCAD 2018 ondersteunt hoge-resolutie monitoren voor de best mogelijke kijkervaring op 4K displays en hoger. Vaak gebruikte user interface-elementen, zoals het tabblad Start, het commando Line, andere paletten, dialoogvensters, werkbalken, ViewCube, pick box, en grepen worden op passende wijze geschaald en weergegeven afhankelijk van je Windows-instellingen.

AutoCAD 2018 zal de grafische prestaties continu verbeteren en tegelijkertijd blijft de vertrouwde TrustedDWG technologie bestaan.

Het DWG-formaat is bijgewerkt en verbeterd om een efficiëntere manier te bieden van het openen en opslaan van je bestanden; in het bijzonder voor tekeningen die veel annotatie-objecten en viewports bevatten. Bovendien maakt 3D solid en surface creation nu gebruik van de nieuwste geometrische modeler die veiligheid en stabiliteit verbeterd.

“De overgang van de vorige versie naar de nieuwe release is zeer eenvoudig. Binnen 30 minuten en een paar klikken had ik alles geïnstalleerd, ik kon direct aan de slag.” - Paul Vorapanich

Meer weten?

Wil je meer weten over AutoCAD 2018? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Neem contact op!

Bron: Autodesk

PDF Import

Met deze release zijn er een groot aantal nieuwe functies toegevoegd die in detail zijn beschreven in de AutoCAD 2018 Voorbeeld Gids. Enkele belangrijke updates zijn:

PDF Import Enhancements

Met AutoCAD 2018 kan je de SHX functie gebruiken voor tekstherkenning om snel geïmporteerde PDF-geometrie tot tekst te verwerken en Mtext objecten te converteren. Tel daar de verbeterde Mtext functie bij op, waarmee je een combinatie van enkele- en multi-lijn tekstobjecten kan converteren naar een multi-line tekst object en automatisch afleiden opmaak.

Tags: autocad, AutoCAD 2018, autocad LT 2018, autodesk

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt