Meest in oog springende verschil AutoCAD 2015

Geplaatst op door | geen reacties

AutoCAD 2015 is al een paar weken uit. Wat meteen in het oog springt bij de nieuwste versie van Autodesk AutoCAD 2015 is de donkere interface! Deze donkere, moderne en strakke interface zorgt ervoor dat de knoppen en lijnen beter zichtbaar zijn. Ook staan er een aantal knoppen op een andere plaats.

Overigens blijven alle knoppen in te stellen naar eigen gebruik en ook kan er gekozen worden voor een lichtere interface. Maar… de instellingen voor de AutoCAD Classic zijn verdwenen… Wil je toch weten hoe je (deels) vertrouwde instellingen terugkrijgt, stuur dan gerust een mail naar l.nanninga@cadix.nl

Een aantal nieuwe en verbeterde functies:

  • Vernieuwde interface: De nieuwe interface heeft een vernieuwde look en feel.
  • Nieuw tabblad New Tab: Sneller en gemakkelijker toegang tot de gegevens die u nodig hebt om te beginnen.
  • Reality Computing: Baseer je ontwerp op een bestaande point cloud, die als model dienst kan doen.
  • Nieuw textalign commando: Voor het uitlijnen van tekst

Ribbon galleries

De knop voor Insert op de ribbon laat direct de in de tekening aanwezige blocks zien. Bij het klikken op een tegel, zal direct het betreffende symbool in de tekening geplaatst worden. Daarnaast laten de style knoppen een voorbeeld zien op de uitklapknoppen.

De cursor laat via een klein icoontje zien wat de status van het actieve commando is. Deze Cursor Badge geeft de tekenaar een hint van wat er met de muis geselecteerd dient te worden. Een selectie window moet nu met twee separate muisklikken aangewezen worden. De muis indrukken en verslepen activeert nu een lasso selectiegereedschap.

 

De aanhaallijnen van een maat zijn niet langer meer gevoelig voor o-snap. Hierdoor worden meetfouten vermeden, die ontstaan als men in plaats van een object het eindpunt van een aanhaallijn aanwijst. Kettingmaten en parallelmaten erven nu direct laag- en stijleigenschappen van de eerste maatlijn uit de reeks.

Chat integratie:

Met de Design feed kunt u chatten vanuit het Autodesk product. Dit betekent dat men document gerelateerde informatie via Autodesk 360 direct kan delen met betrokken ontwerppartners

Recap integratie:

Point clouds mogen nu 25 miljoen punten groot zijn. Deze zijn direct in AutoCAD bij te snijden en kunnen eventueel van een hoogte afhankelijke kleur worden voorzien.

Maps integratie:

Microsoft Bing maps (werkt als Google maps) is volledig dynamisch zichtbaar te maken in model space. In- en uitzoomen, pannen, meten en tekenen op luchtfoto’s en het wegennetwerk direct in AutoCAD!

Wil je gratis AutoCAD 2015 testen, stuur dan een mail naar l.nanninga@cadix.nl

Tags: AutoCAD, AutoCAD 2015

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt