Nieuwe update Inventor 2020.2

Geplaatst op door | geen reacties

Recentelijk is de nieuwste tussentijdse update van Inventor uitgebracht door Autodesk. Het gaat hierbij om Inventor 2020.2. Zoals we van Autodesk gewend zijn bevat deze update weer nieuwe en verbeterde functies.

Één van de belangrijkste aanpassingen binnen Inventor 2020.2 is die voor de Frame Generator. Wat er precies aan deze tool verbeterd is lees je in deze blog.

Frame generator is een tool die het maken van frame constructies behoorlijk vereenvoudigd en versneld. Wanneer je Frame Generator toepast is het noodzakelijk om een 2D- of 3D schets te maken of een surface model te gebruiken als referentie voor je model. Om een frame constructie te maken plaats je de referentie of de schets in de assembly omgeving. Vervolgens plaats je de gewenste profielen in je model. Let op: verwijder de referentie of schets nooit uit je assembly, want dan verbreek je de link met de frame members.

Frame Member Selection

Er is een nieuwe categorie, genaamd Frame Member Selection, toegevoegd aan het dialoogvenster van Frame Generator. Dankzij deze categorie kan je gelijk al selecteren wat voor frame member je wilt gebruiken. Dit bespaart veel tijd aangezien je nu bij de Family, waar je normaal zoekt naar het profiel, alleen de profielen vindt die in de betreffende categorie vallen.

Meer weten? Bekijk onderstaande video.

Frame Generator Inventor 2020 2 | Nieuwe selectiemogelijkheid

Frame Generator Inventor 2020 2 | Nieuwe selectiemogelijkheid

Bug opgelost!

Voor deze update was het niet mogelijk de Miter functie te gebruiken wanneer frame generator members waren gere-used. Dit probleem is opgelost met de komst van Inventor update 2020.2. Hergebruikte frame generator members kunnen nu weer worden bewerkt met de Miter functie.

Meer weten? Bekijk onderstaande video.

Frame Generator Inventor 2020 2 | Miter functie

Frame Generator Inventor 2020 2 | Miter functie

Meer weten over de nieuwste Inventor versie?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt