Bekijk 2D- en 3D ontwerpen met de Online viewer van Autodesk

Geplaatst op door | geen reacties

Met de komst van de online viewer van Autodesk bekijk je nu 2D- en 3D-ontwerpen in méér dan 50 bestandsindelingen rechtstreeks in je browser. Je deelt nu gemakkelijk je ontwerpen met klanten, opdrachtgevers of andere belanghebbenden zonder dat die partijen moeten beschikken over de juiste software. De gedeelde bestanden zijn standaard 30 dagen beschikbaar, maar indien nodig kan deze periode verlengd worden voor bijvoorbeeld de duur van een project.

Vaak werken projectteams met een verschillende softwarepakketten samen, denk daarbij aan Revit, AutoCAD, Inventor en SolidWorks, en werk zo dus ook met verschillende bestandsvormen. Een groot voordeel van de online viewer is het feit dat je niet voor elk bestandstype een andere viewer hoeft te installeren!

De online viewer is éénvoudig in gebruik

Je hebt binnen de online viewer volledige controle over wie toegang heeft tot de gedeelde bestanden. Je kan personen toegang geven door ze een link te sturen via de mail. De genodigde kan vervolgens niets wijzigen aan het ontwerp, maar kan wel precies zien wat de bedoeling is. Met de viewer kan het 3D model van alle kanten bekeken worden, kunnen doorsnedes gemaakt worden, afmetingen bepaald worden met de meettool en in het geval van een samenstelling is het mogelijk om een exploded view te maken, zodat alle onderdelen zichtbaar worden. Verder is het mogelijk om opmerkingen (tekst of grafisch) bij het model te plaatsen.

Kortom, genoeg redenen om deze “nieuwe” online viewer snel eens uit te proberen!

Heb je vragen?

Heb je vragen over de online viewer? Neem gerust contact met ons op!

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt