Hoe converteer je een PDF naar een DWG in AutoCAD?

Geplaatst op door | geen reacties

Vanaf AutoCAD 2017 is het mogelijk om, met behulp van het commando PDFIMPORT, PDF-bestanden direct in AutoCAD te kunnen importeren. Dit was in de voorgaande versies van AutoCAD niet mogelijk. PDF-bestanden konden destijds alleen worden ingevoegd als externe referenties.                                                                                           

Lijnen worden in dit geval bewerkbare geometrie en tekst wordt bewerkbare tekst. De nauwkeurigheid van de AutoCAD inhoud is grotendeels afhankelijk van de kwaliteit van de originele PDF. Het resultaat verschilt dus per PDF. PDF-bestanden die met eerdere AutoCAD versies zijn gemaakt kunnen worden geconverteerd naar bewerkbare tekengeometrie met de commando PDFIMPORT.

Let op: als je de commando PDFIMPORT gebruikt voor PDF’s die niét gemaakt zijn met een tekenprogramma, denk aan gescande afbeeldingen/documenten, dan wordt er een rasterafbeeldingsbestand gemaakt. Deze worden vervolgens als een xref aan de tekening gekoppeld. De rasterafbeeldingen worden niet converteert naar bewerkbare geometrie.

Ware grootte

In principe teken je in AutoCAD altijd op ware grootte. Als de geïmporteerde tekening niet de juiste grootte heeft is het belangrijk deze alsnog de juiste grootte mee te geven. Dit doe je met het commando SCALE.

Heb jij ook een vraag over AutoCAD?

Neem gerust contact met ons op! Mail naar info@cadix.nl of bel naar 088 2600 800.

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt