Prothese voor gewonde gans: 3D modelleren is kinderspel!

Geplaatst op door | geen reacties

De beheerder van een eendenvijver in Diever (Drenthe) maakte zich zorgen over een gans met een gewonde poot. Het dier mistte een deel van zijn pootje, waardoor het op één poot moest leven. 

Zijn kleinzoon kwam echter met de perfecte oplossing! Deze slimme jongen kwam op het idee om een prothese voor de gans te maken. De jongen wilde eerst de poot ‘repareren’ met een spalk, maar toen bedacht hij zich dat zijn basisschool een 3D printer heeft. Met de 3D printer zou een prothese kunnen worden gemaakt. 

Van concept naar juiste oplossing

De leerlingen van de basisschool De Singelier zijn samen aan de slag gegaan. Eerst hebben ze de stomp van het pootje in 3D ingescant. Vervolgens hebben ze verschillende ideeën ontworpen in 3D en uitgeprint met de 3D-printer. Na een paar verschillende concepten kwamen ze tot de juiste oplossing: een prachtig passende prothese voor de gans. Nu loopt de gans weer tevreden op twee poten!

Kinderspel

Dit mooie verhaal bewijst dat 3D modelleren en printen kinderspel is! Of je nou 10 jaar oud bent of misschien wel 55: Iedereen kan leren ontwerpen (en printen) in 3D!

Wil jij ook leren 3D tekenen? Volg dan bij ons een training.

Bouwkundige tekeningen leren we je tekenen o.a. met: 

Technische, werktuigbouwkundige tekeningen maak je o.a. met:

Wil je meer weten over 3D tekenen of 3D printen? Neem gerust contact met ons op.

Tags: 3D, 3D printen, CAD, Prothese

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt