Revit 2017.1 is uit! Ontdek de nieuwe functies en verbeteringen

Geplaatst op door | geen reacties

Sinds kort is de grote update voor Revit 2017 uit. Anders dan bij Revit 2015 en 2016 heet de update niet R2, maar Revit 2017.1. De update zit, evenals bij de eerdere R2 releases, vol met nieuwe functies en verbeteringen!

Hieronder vindt u de belangrijkste nieuwe updates.

Dynamo Player

Voor diegene die nog geen kennis hebben gemaakt met Dynamo: Dynamo is een visuele programmeeromgeving die het Revit-model kan aansturen. Dynamo Player een nieuwe tool wat Scripts, gemaakt door Dynamo, eenvoudig kan uitvoeren. Scripts maken in Dynamo is niet voor iedereen weggelegd. Maar met de nieuwste functie van Dynamo genaamd Dynamo Player kunnen eindgebruikers de Dynamo Scripts eenvoudig uitvoeren, zonder de ingewikkelde onderliggende structuur te zien. Op deze manier kan Dynamo toch gebruikt worden zonder dat men zelf deze software beheerst. Dit zorgt voor veel gemak.

Tag IFC

In Revit 2017.1 is het mogelijk om Tags toe te voegen aan een gelinked of geïmporteerd IFC bestand. Dit bevorderd de uitwisselmogelijkheden met andere software enorm. Er kunnen nu nuttige teksten worden gegenereerd op 2D(technische)tekeningen, ondanks dat de elementen in een IFC link zitten. Dit kon voorheen niet. 

Nieuw import dialoog van Rhino
Nieuw import dialoog van Rhino

Rhino import

Met de nieuwste versie van Revit 2017 is het mogelijk om rechtstreeks Rhino bestanden (.3dm) in Revit te importeren. Dit is met name interessant voor bedrijven die Rhino gebruiken voor het ontwerpen/vormgeven en dit ontwerp vervolgens in Revit bouwkundig willen uitwerken. Het Rhino model kan in dit geval als een mass worden ingeladen in Revit. Revit kan er vervolgens wanden en vloeren om heen genereren, om zo een technische tekening te maken. 

Repair Central Model

Voor partijen die met een Central Model werken is de nieuwe functie Repair Central Model in Revit 2017.1 zeer nuttig. Deze functie laat de gebruiker zelf een corrupt Central Model herstellen op basis van een Local File. Voorheen kon alleen Autodesk dit corrupte bestand herstellen. Dit scheelt eindgebruikers veel tijd. 

Modelleren in perspectief

In de afgelopen Revit versies ondersteunden steeds meer functies een perspectief-view, echter nog niet alle. Met Revit 2017.1 kunnen nu wel álle functies worden gebruikt in perspectief. Met name voor architecten en ontwerpers is deze functieverbetering een uitkomst. Ze modelleren nu in perspectief, zonder elke keer terug te wisselen naar een orthogonale view.

Een perspectief weergave met selectie in Revit
Een perspectief weergave met selectie in Revit

Sketch-mode Level

Voorheen wanneer bijvoorbeeld een vloer wordt gemodelleerd op de 1e verdieping en deze werd verplaatst naar de 2e verdieping, bleef de schets van deze vloer permanent aan de 1e verdieping gekoppeld in Revit 2017. Het was niet mogelijk om dit aan te passen. In 2017.1 is dit gelukkig verholpen; de schets schuift nu mee naar het level van de vloer.

Nieuwe functie: MEP Space naming
Nieuwe functie: MEP Space naming

MEP Space naming

Met de zogenaamde “Space Naming Utility” plug-in konden MEP-engineers de eigen Space Name en Space Number laten corresponderen met de Room Name en Room Number uit het bouwkundig model. Dit zorgde voor een snelle en correcte ruimte benaming in het installatiemodel. In Revit 2017.1 is deze plug-in echter vervallen, maar de functionaliteit is nu onderdeel van de Revit basis functionaliteiten.

Split Element op Structural Framings (beams)

In Revit 2017.1 is het nu mogelijk om een ligger (Structural Framing) te splitsen met Split Element in twee losse liggers. De aansluiting van deze liggers kan dan vervolgens verder gedetailleerd worden met de functie Structural Connection. Deze functie is beschikbaar sinds Revit 2016. De functies Split Element en Structural Connection werken prettig samen.

Gesplitste stalen ligger in Revit 2017.1
Gesplitste stalen ligger in Revit 2017.1

Ondersteuning hoge resolutie schermen

Vanaf Revit 2017.1 is de ondersteuning voor schermen met een hoge resolutie (bijv. 4K) beter. Voorheen waren er onder andere problemen met het verschalen van alle menu’s en werkbalken. Dit was vooral een probleem voor gebruikers van de Microsoft Surface tablets, maar zij zullen hier geen last meer van hebben. 

Volg een training!

Wil je meer weten over de nieuwste functies van Revit 2017? Volg dan een training Revit Basis of Revit Vervolg. Voor vragen kan je altijd mailen naar info@cadopleiding.nl of bellen naar 0800 235 22 34.

Neem contact op

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt