Simulatie en meer in grote nieuwe Fusion 360 update

Geplaatst op door | geen reacties

Met een update, die de harten van mechanische ingenieurs, productontwerpers en fabrikanten iets sneller zal doen slaan, bevat Fusion 360 nu simulatiemogelijkheden die het productontwikkelingsproces drastisch versnellen en verbeteren.

Fusion 360 brengt CAD, CAM en CAE samen in de cloud. Het is een geïntegreerd, verbonden en toegankelijk platform, ontworpen voor nieuwe manieren waarop producten worden ontworpen en gemaakt.

De nieuwe simulatiemogelijkheden (en de andere nieuwe functionaliteiten, zoals hieronder beschreven) zijn allemaal ‘out of the box’ beschikbaar in Fusion 360. De mogelijkheden zijn volledig geïntegreerd in de Fusion 360 workflow; er is geen ingewikkelde, tijdrovende configuratie nodig. Gebruikers krijgen binnen enkele seconden resultaten waarmee ze aan de slag kunnen.

Fusion 360 kost nog steeds slechts ongeveer € 20,- per maand voor een jaarlijkse Subscription, en is nog steeds volledig gratis voor studenten, onderwijzers, hobbyisten en start-ups.

Prototyping wordt slimmer met simulatie

Simulatie in Fusion 360 laat gebruikers toe om zowel lineaire stressanalyses als modale analyses uit te voeren. Gebruikers kunnen materialen definiëren, beperkingen (Constraints) instellen en belastingen toevoegen om zwakke punten in hun samenstellingen (Assemblies) te bepalen; dit alles in één enkele ontwerpomgeving. Door vroeger in het ontwerpproces fouten te kunnen identificeren, kunnen dure prototypes en tijdrovende revisies aanzienlijk worden beperkt.

“Simulatie vergt traditioneel gezien meerdere verschillende softwaretools en uren werk. Dat is niet het geval met Fusion 360. We hebben het krachtig gemaakt, maar tegelijk ook doodeenvoudig. Door de rechtstreekse inbreng van simulatie in de ontwerp- en engineeringworkflow, kunnen gebruikers niet enkel meer bruikbare onderdelen bouwen met minder iteracties, maar kunnen ze ook de nodige intuïtie en expertise ontwikkelen om sneller tot een gevalideerd ontwerp te komen,” zei Kevin Schneider, Directeur van Fusion 360 bij Autodesk. “We zien deze update als de volgende kritische stap om Fusion 360 het meest innovatieve geïntegreerde platform voor productontwikkeling te maken, voor een compleet traject van concept tot vervaardiging."

Bijkomende simulatiemogelijkheden zoals thermische- en vermoeïngsanalyse zullen nog worden toegevoegd in toekomstige updates.

Simuleer snel en eenvoudig de prestaties van uw ontwerp met Fusion 360. Klik op de afbeelding om ze te vergroten.
Simuleer snel en eenvoudig de prestaties van uw ontwerp met Fusion 360. Klik op de afbeelding om ze te vergroten.

Verbeterde functionaliteiten voor samenwerking en productiviteit

Simulatie is niet de enige nieuwigheid, die wordt geïntroduceerd met deze update. Samenwerken met collega’s in Fusion 360 krijgt een heuse boost met realtime multi-user ontwerpreviews, verbeterde mogelijkheden voor het toevoegen van opmerkingen, de mogelijkheid om projecten naar andere hubs te verplaatsen en een verbeterde A360-ervaring.

Samenwerken in Fusion 360 is nu naadlozer, eenvoudiger en beter geïntegreerd, ongeacht de complexiteit van een project. Gebruikers kunnen nu, in plaats van statische afbeeldingen, naar elkaar te e-mailen of op omslachtige manieren hun scherm te delen. Ze kunnen eenvoudigweg een link delen met collega’s of andere belanghebbenden, die dan een actief model in hun webbrowser kunnen bekijken, terwijl het in realtime gemanipuleerd wordt. Dit is hoe productontwikkeling met verspreide teams altijd al had moeten zijn.

Toon uw ontwerp in realtime met een eenvoudige browserlink. Klik op de afbeelding om een korte demonstratie te bekijken.
Toon uw ontwerp in realtime met een eenvoudige browserlink. Klik op de afbeelding om een korte demonstratie te bekijken.

Tekeningen in Fusion 360 zijn ook verbeterd. Gebruikers kunnen nu associatieve middellijnen en middelpuntsmarkeringen tekenen en ballonnen uitlijnen en hernummeren.

Tot slot is er op basis van gebruikersfeedback een reeks keyboard shortcuts geïntroduceerd, zodat talrijke ontwerpfuncties nog slechts één druk op de knop verwijderd zijn. De toegevoegde shortcuts omvatten functies zoals extruderen (Extrude), fileren (Fillet) en afmetingen schetsen (Sketch Dimension).

Een overzicht van de nieuwe shortcuts in Fusion 360. Klik op de afbeelding om ze te vergroten.
Een overzicht van de nieuwe shortcuts in Fusion 360. Klik op de afbeelding om ze te vergroten.

Wil je meer weten over de functionaliteiten van Fusion? Bel dan gratis met 0800 –  235 22 34 of mail naar w.meijer@cadix.nl.

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt