Wat is Autodesk 360 (A360)

Geplaatst op door | geen reacties

Idcm.info heeft een overzichtelijk artikel over A360 geschreven. Software wordt voornamelijk nog lokaal geïnstalleerd, op desktops of servers op de bedrijfslocatie. Ook gegevens worden vaak lokaal opgeslagen of zijn via een server te benaderen. Cloud Computing houdt in dat zowel gebruikte software, applicaties en data niet meer lokaal staan maar ergens anders op een server, buiten het bedrijfsnetwerk.

Autodesk 360 is een verzameling van cloud gebaseerde toepassingen en diensten die tot doel hebben uw manier van ontwerpen, visualiseren en simuleren aanzienlijk te verbeteren en bovendien toelaten om uw resultaten met anderen te delen waar en wanneer u wil.

Maak een Autodesk 360 account aan.

Autodesk 360 features

Opslaan, delen en weergeven

Sla uw ontwerpbestanden op in de cloud en open deze overal en altijd met behulp van Autodesk Cloud-documenten. Deel ontwerpbestanden met anderen, zelfs als ze niet beschikken over de ontwerpsoftware die gebruikt is om de bestanden te maken.

Via uw Autodesk 360 account kunt u rechtstreeks vanuit Autodesk software ontwerpbestanden opslaan in de cloud. Elke gebruiker krijgt standaard 5 GB opslagruimte, maar dit wordt uitgebreid naar 25 GB bij een Maintenance of Desktop Subscription contract. U kunt bestanden eenvoudig delen met anderen, zelfs wanneer zij niet over CAD-software beschikken.
Gebruikers kunnen dankzij de applicaties ‘AutoCAD 360′ en ‘Autodesk 360 Mobile’ altijd en overal hun geüploade ontwerpbestanden bekijken en bewerken via een web browser, smartphone of tablet (iPhone & Android).

Autodesk 360 Mobile Apps

Met de mobiele applicaties kunt u uw 2D- en 3D-ontwerpbestanden rechtstreeks bekijken op uw smartphones en tablets. Hierdoor kunt u uw ontwerpen overal bekijken, bewerken en delen, zelfs op de bouwplaats of in vergaderingen.

Mobiele weergave met Autodesk 360 Mobile

Met Autodesk 360 Mobile (voorheen Design Review Mobile App) kunt u 2D- en 3D-ontwerpbestanden bekijken, markeren en voorzien van aantekeningen op uw mobiele apparaten terwijl u onderweg bent.

Met de gratis Autodesk 360 Mobile applicatie voor iPhone en Android kunt u DWG-, DWF-, Autodesk Revit- en Navisworks-bestanden beoordelen. Zonder de originele Autodesk software waarmee de bestanden zijn gemaakt kunt u 2D- en 3D-bestanden bekijken, voorzien van commentaar en delen. Daarnaast is het mogelijk om nauwkeurig te annoteren, revisies te beheren en optimaal samen te werken aan uw tekeningen terwijl u op locatie, in vergaderingen, of niet op kantoor bent.

DWG-bestanden bewerken met AutoCAD 360

Dankzij de AutoCAD 360 applicatie kunnen AutoCAD gebruikers beter samenwerken en ontwerpen op verschillende platformen zoals een desktop, maar ook iPhone, Android en tablet bekijken, delen en bewerken, inclusief volledige DWG-functionaliteit. U kan DWG™-bestanden rechtstreeks vanuit AutoCAD naar uw online werkomgeving uploaden. Geef de bestanden nadien weer op het internet, of op uw mobiele apparatuur via de mobile app, en bewerk deze zonder software geïnstalleerd te hebben.

De mobiele versie Autodesk AutoCAD 360 is gratis. Wie deze applicatie wil gebruiken in een meer professionele omgeving, kan ook kiezen voor de betalende ‘Pro’ of ‘Pro Plus’ versie van deze mobile app. Deze bieden een grotere opslagruimte, verbeterde functionaliteiten en priority support.

Haal extra voordelen uit Autodesk® 360 dankzij Maintenance & Desktop Subscription!

 

 

Autodesk Subscription biedt, naast zijn gebruikelijke voordelen zoals software-upgrades en online support, nu nog meer voordeel dankzij de introductie van Autodesk 360 met 25GB online opslagruimte voor CAD-documenten, mobiele applicaties en diverse Autodesk diensten in de cloud. U kan van deze voordelen genieten met een Maintenance Subscription of met een Desktop Subscription.

Ontdek hier de voordelen van Autodesk Maintenance Subscription >>

Ontdek hier de voordelen van Autodesk Desktop Subscription >>

Autodesk 360 Services

Als houder van een Maintenance Subscription of Desktop Subscription, krijgt u met Autodesk 360 exclusieve toegang tot bepaalde Autodesk 360 Services, afhankelijk van uw Autodesk product of suite*. Dankzij deze diensten kunt u, door middel van Cloud Credits, computerintensieve functies zoals rendering, analyse en optimalisatie in de cloud laten uitvoeren, terwijl u op uw desktop gewoon verder kunt werken. En dat zonder investering in dure hardware!

Tot de voornaamste services behoren:

Rendering

‘Autodesk 360 Rendering’ biedt krachtige mogelijkheden voor rendering van 3D-modellen die tijd en geld besparen doordat je overtuigende, fotorealistische visualisaties in de cloud kan creëren, zonder dat uw eigen werkstation helemaal in beslag wordt genomen of dat er gespecialiseerde renderinghardware nodig is.

Energieanalyse

Dankzij ‘Autodesk 360 Energy Analysis’ voor Autodesk® Revit® krijgt u al vroegtijdig in het ontwerpproces inzicht in het energieverbruik en de building lifecycle kosten van verschillende ontwerpalternatieven, zonder verstoring van de workflow op uw desktop. Gebruik Autodesk® Revit® Conceptual Energy Analysis, powered by Autodesk Cloud, voor de analyse van ontwerpconcepten en creëer duurzamere gebouwontwerpen.

Optimalisatie

‘Autodesk Optimization voor Inventor’ maakt het mogelijk om verschillende ontwerpvarianten door te rekenen en te simuleren zonder dat deze rekencapaciteit van uw eigen werkstation inpalmen. Dankzij deze mogelijkheid kunt u eenvoudiger hoogwaardige producten en duurzame ontwerpen creëren tegen lagere kosten.

– See more at: http://www.idcm.info/nl/autodesk360#sthash.Vp1zmOMu.dpuf

Tags: Autodesk 360

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt