Wat is er nieuw in Autocad 2020?

Geplaatst op door | geen reacties

Kort geleden heeft Autodesk AutoCAD 2020 uitgebracht. Deze nieuwste update bevat zoals verwacht weer een aantal nieuwe verbeteringen en vernieuwingen. In dit blog lees je alles over de nieuwste AutoCAD release.

Donker thema

Het nieuwe donkere thema is helderder dan voorheen. Dit donkerblauwe thema geeft een beter contrast en werkt met nog scherpere iconen.

Het nieuwe donkere thema
Het nieuwe donkere thema

Hogere snelheid

Met de komst van AutoCAD 2020 zijn de opslagtijden korter geworden. Gemiddeld een seconde korter dan voorheen. Dit bespaart je op jaarbasis al gauw een paar uur tijd. Tevens is de installatietijd van AutoCAD korter geworden.

Quick measure tool

AutoCAD 2020 bevat een nieuwe measure tool. Met deze nieuwe quick measure tool kun je afstanden in 2D opmeten zonder te klikken. Door met de muis over objecten heen te gaan worden hoeken, dimensies en afstanden dynamisch weergegeven. Dankzij deze nieuwe tool werk je sneller en efficiënter met AutoCAD.

De nieuwe quick measure tool geeft dimensies weer door met de muis over het object heen te gaan
De nieuwe quick measure tool geeft dimensies weer door met de muis over het object heen te gaan

Blocks

AutoCAD 2020 bevat een nieuwe Blocks Pallete. Met dit nieuwe palet is het eenvoudiger om blocks te vinden en toe te voegen aan een tekening. Je kunt de blocks er in slepen vanuit het menu. Ook bevat AutoCAD 2020 een nieuwe repeat functie om dezelfde blokken herhaaldelijk in te voegen.

Rechts in beeld het nieuwe Blocks Palette
Rechts in beeld het nieuwe Blocks Palette

Purge

Het commando Purge is vernieuwd in AutoCAD 2020. Onnodige objecten kunnen nu makkelijker tegelijkertijd worden verwijderd door middel van selectie en previews.

Het nieuwe Purge menu
Het nieuwe Purge menu

Ook nieuw in Autocad 2020 is ‘Possible Reasons’. Wanneer een item niet gepurget kan worden, wordt er nu aangegeven waarom dit niet kan.

Tekeningen vergelijken

AutoCAD 2019 bracht de mogelijkheid om DWG’s te vergelijken. Echter was het toen niet mogelijk om dit te doen op één scherm. Met de komst van AutoCAD 2020 kan dit wel. Het voordeel hiervan is dat je de tekening waarin je werkt niet hoeft te verlaten en je de verbeteringen meteen kunt aanbrengen. Met de nieuwe DWG toolbar kun je de verschillen aan- en uitzetten.

Het vergelijken van tekeningen op één scherm
Het vergelijken van tekeningen op één scherm

Samenwerking met BOX en Microsoft

De integratie met Onedrive, BOX en Dropbox is verder verbeterd in AutoCAD 2020. Het is nu nog gemakkelijker geworden om vanuit de cloud te werken en tekeningen hierin op te slaan. Met de AutoCAD web app werk je in de browser waardoor je AutoCAD niet op elk apparaat hoeft te installeren. Hierdoor heb je overal toegang tot je DWG bestanden en kun je ze tevens overal openen, bewerken en opslaan.

Integratie met clouddiensten
Integratie met clouddiensten

Meer weten over de nieuwste AutoCAD versie?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Tags: autocad

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt