Wat is er nieuw in Autodesk Inventor 2018

Geplaatst op door | geen reacties

Dankzij de nieuwste ontwikkelingen van Autodesk Inventor 2018 ontwerp je sneller en effectiever dan ooit! Lees onze blog en ontdek wat nieuw in Inventor 2018!

Model-based definition (MBD)

Model-based definition (MBD) is een set van tekentools die direct in het 3D-model kunnen worden geplaatst. Deze intelligente vorm van het definiëren van een product biedt je de mogelijkheid om een lijst te maken met mogelijk op te treden fouten. Ook geeft het informatie van bewerkingen die niet volledig vast liggen en geeft het foutieve toleranties aan.  

Het maken van een werktekening is erg tijdrovend, maar met de Model-based definition versnel je het proces. De gegevens kunnen later worden ingelezen, voor het maken van een definitieve tekening.

De nieuwe Model-based definition MBD ribbon van Inventor 2018
De nieuwe Model-based definition MBD ribbon van Inventor 2018

Sheet Metal

Sheet Metal is uitgebreid met een paar handige functies bij het maken van Multi-body onderdelen. Zo kunnen er nu unieke regels worden gebruikt voor elk afzonderlijk onderdeel, zoals verschillende plaatdiktes.

Uitwisseling bestanden

Het uitwisselen van bestanden met andere productgroepen of andere softwarepakketten is wéér éénvoudiger gemaakt. Wat het meeste opvalt, is de uitwisselbaarheid met Revit. Het is nu mogelijk om rechtstreeks een export te maken naar IFC en Revit (.rfa).

Ook is het nu mogelijk om samen te werken met verschillende versies van Inventor. Dit betekent dat er bestanden gedeeld kunnen worden met partijen die een ‘oudere’ versie van Inventor gebruiken. Samenwerken met collega’s of derden is vanaf nu wel heel gemakkelijk.

DWG Underlay

De DWG Underlay feature maakt het werken met DWG bestanden makkelijker. Dit is belangrijk, omdat een gemiddelde Inventor gebruiker veel te maken krijgt met DWG bestanden. Denk bijvoorbeeld aan een fabriekshal waarin de machines worden uitgewerkt met Inventor en de Lay-out gemaakt wordt met AutoCAD. Dankzij de nieuwe ontwikkelingen in Inventor 2018 kunnen beide softwarepakketten naadloos samenwerken.

Presentaties

De functie ´presentatie´ in Inventor is al sterk verbeterd met de komst van de 2017 versie, maar het is nu nog meer gestroomlijnd. Je kunt nu een presentatie maken rechtstreeks vanuit de samenstelling. 

Exploded view
Exploded view

Nieuwe meettools

Het is nog altijd mogelijk om een enkele maat op te meten, maar door het nieuwe informatiepaneel kan ook een reeks worden getoond zoals lengte, omtrek en oppervlakte. Dit maakt het controleren van je model eenvoudiger.

Nieuwe meettools Inventor 2018
Nieuwe meettools Inventor 2018

Part creation

Binnen de ‘part creation’ zijn er aanpassingen gedaan voor de commando´s ‘Extrude’, ‘Chamfer’ en ‘hole’.

  • Extrude:

                Je kunt nu een extrusie maken welke start op enige afstand van het werkvlak.

Commando Extrude – Distance from Face
Commando Extrude – Distance from Face

  • Chamfer:

                Het maken van een afschuining, welke niet de gehele hoek bestrijkt, is nu mogelijk.

  • Hole:

Een gat maken in twee richtingen is dankzij de nieuwe ontwikkelingen in Inventor 2018 mogelijk. Bij het voorbeeld is het startpunt het vlak, maar door de radius zal het gat zowel naar beneden als naar boven gaan.

Commando Hole in Inventor 2018
Commando Hole in Inventor 2018

PDF tekeningen

Het is nu mogelijk om een tekening gemakkelijk met verschillende instellingen te exporteren naar een PDF formaat, welke door iedereen kan worden gelezen. Ook kan je nu diverse teksten veranderen, zoals een kader om de tekst.

Parameters

Het parameterscherm is nu voorzien van een kolom “gebruikt door”. Dit is erg handig, omdat de gebruiker nu in één oogopslag kan zien waar de schets voor gebruikt wordt.

Venster parameter inventor 2018
Venster parameter inventor 2018

Heb je vragen over de nieuwe functies binnen Inventor 2018?

Of wil je overstappen naar de nieuwste versie van Inventor? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Neem contact op!

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt