Wat is nieuw in Inventor 2019.2?

Geplaatst op door | geen reacties

Sindskort is de nieuwste versie van Inventor, Inventor 2019.2, uit. Deze nieuwe release bevat meerdere, door de klant aangevraagde, verbeteringen en verschillende kwaliteitsverbeteringen. In onze blog lees je over een aantal van deze nieuwe functionaliteiten. 

Wat zijn de grootste veranderingen binnen Inventor 2019.2?

 • Model-browser
  Het kan voorkomen dat je model-browser verdwenen is. Normaal gesproken kon je deze terugkrijgen via de Userinterface, maar met de komst van de nieuwe update kun je dit doen vanuit je tekengebied door op het + teken drukken.
   
 • Frame generator

  Binnen de Frame generator is het meest veranderd. Wanneer er profielen geplaatst zijn en je deze in verstek met elkaar wilt verbinden, moest je in het verleden telkens opnieuw de profielen selecteren. Met de nieuwe update is het nu mogelijk om meerdere profielen te selecteren, om deze vervolgens in verstek met elkaar te verbinden. Dit kan je doen met de Miter- of Notch functie.

  Wanneer je onderdelen gaat gebruiken uit het content center en je weet welke (norm) nummer je moet hebben, dan moest je in het verleden altijd maar weer opnieuw het nummer intoetsen. Na deze update is het mogelijk om de zoeknamen op te slaan. Hierdoor kan je eenvoudig en snel de opgeslagen zoeknamen weer kunt terugvinden.

  Wanneer je tekeningen aan het maken bent en veel teksten aan de tekening wilt toevoegen, dan kun je vanaf Inventor 2019.2 een spellingscontrole uitvoeren. Deze spellingscontrole is in meerdere talen beschikbaar, waaronder ook voor de Nederlandse taal.

In de onderstaande video van Autodesk worden diverse nieuwe functionaliteiten kort worden toegelicht.

Wat is nieuw in Inventor 2019.2

Wat is nieuw in Inventor 2019.2

Wil je meer over de Inventor 2019.2 release weten?

Neem dan deel aan de cursus 'Inventor Update naar nieuwste versie'. 

Neem contact op

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt