Wat is nieuw in Inventor 2020?

Geplaatst op door | geen reacties

Sinds enkele dagen is Inventor 2020 beschikbaar en dat betekent dat er weer een aantal nieuwe verbeteringen en vernieuwingen zijn binnen de software. In deze blog lees je alles over deze nieuwe features.

Interface

Voor wat betreft het uiterlijk van Inventor 2020 is er veel gewijzigd. Zo is er gekozen voor lichte(re) kleuren en zijn alle iconen gerestyled. Als visuele stijl kan nu gekozen worden uit een aantal opties; normaal, gebalanceerd of hoge kwaliteit. Dit heeft als voordeel dat niet meer alle afzonderlijke instellingen, zoals schaduw en reflectie, hoeven worden geselecteerd. Dit alles kan met de komst van de nieuwste versie geregeld worden met één knop.

Visuele stijl: hoge kwaliteit.
Visuele stijl: hoge kwaliteit.

Ook de commando’s EXTRUDE, REVOLVE, SWEEP en THREAD hebben een geheel nieuwe look gekregen. Deze features zijn nu qua uiterlijk identiek, wat resulteert in minder zoeken en geeft meer duidelijkheid. Ook kan er nu gekozen worden voor een vaste positie op het scherm.

Verder is het nu in de versie 2020 mogelijk om in één sessie te werken met meerdere monitors tegelijk. Dit zorgt voor meer gemak. Je kunt nu bijvoorbeeld op scherm één de samenstelling afbeelden, terwijl je op het andere scherm een onderdeel uitgewerkt. Iedere verandering die je maakt is direct zichtbaar op beide schermen.

Performance

Ook dit jaar is er weer gewerkt aan het verbeteren van de performance, zodat het werken in grote samenstellingen nog beter gaat. Deze verbeteringen zijn zowel in het samenstellingsbestand als in de tekening doorgevoerd. Dit alles resulteert in de mogelijkheid om sneller en complexere samenstellingen te maken.

 

Ontwerpverbeteringen

Het commando SWEEP is drastisch veranderd. Het heeft ten eerste een nieuwe user interface, gelijk aan die van de commando’s EXTRUDE en REVOLVE, met hierin meer mogelijkheden. 

Ook nieuw is dat je in plaats van een contour nu ook een vaste vorm kunt gebruiken voor een SWEEP functie.

Verder is er een nieuwe functie beschikbaar, genaamd UNWRAP. Met deze functie is het mogelijk om van de vlakken (3D model aanzichten) van een model één vlak te maken. Deze kan vervolgens weer gebruikt worden in een Sheet Metal omgeving voor het maken van een plaatuitslag.

Plaatuitslag
Plaatuitslag

Ook zijn dankzij Inventor 2020 complexe schetsen nu beter te gebruiken omdat je met de EXTRUDE nu eenvoudiger bepaalde schetsen kunt selecteren. Dit is handig voor bijvoorbeeld Multi Body Parts. Verder heeft het commando EXTRUDE heeft een aantal veranderingen ondergaan, waaronder de taper functie. 

Frame Generator

Met Inventor 2020 kunnen eindkappen worden toegevoegd aan profielen. Dit kunnen standaard-, maar ook eigen gemaakte kappen zijn. Ook zijn de dialoogvensters voor diverse commando’s, zoals afschuinen, inkorten en verlengen aangepast. Het uiterlijk van de commando’s is veranderd, ze zijn overzichtelijk en ze geven meer mogelijkheden. Ook is het gemakkelijker geworden om profielen te draaien en/of te verplaatsen. 

 

Verbeteringen naar aanleiding van gebruikers

Op verzoek van vele Inventor gebruikers zijn er verbeteringen doorgevoerd, waaronder voor de Sheet Metal omgeving, Joint voor samenstellen, de Tube & Pipe omgeving en de as generator. Ook is er een read only instelling ontwikkeld waarbij niet CAD gebruikers, zoals werkvoorbereiders, inzicht kunnen krijgen in Inventor data. Denk hierbij aan afmetingen van modellen en stuklijsten. Deze gebruikers hebben géén licentie nodig.

Read only instelling
Read only instelling

Samenwerking

Er zijn updates gedaan voor wat betreft de samenwerking met de volgende CAD files: SolidWorks, Catia V5, Rhino, Parasolid en JT. Inventor blijft innoveren in AnyCAD om betere samenwerking tussen de verschillende CAD programma’s verbeteren. Engineeringsteams moeten zich geen zorgen hoeven maken over met welke software onderdelen worden gemaakt. 

Ook is dankzij Inventor 2020 de samenwerking tussen Inventor en Fusion 360 nog beter geworden. Een Inventor model kan in Fusion bewerkt worden met Generative design en daarna probleemloos weer in Inventor worden geladen.

Meer weten over de nieuwste Inventor versie?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt