Wat is nieuw in Revit 2019?

Geplaatst op door | geen reacties

Sinds april 2018 is Revit 2019 beschikbaar! Lees onze blog en ontdek wat nieuw en verbeterd is in Revit 2019!

Veel van de updates in Revit 2019 zijn het resultaat van suggesties en feedback van Revit gebruikers op de Revit Ideas pagina. Autodesk brengt daarom verbeteringen aan in de algehele ontwerpomgeving met een volledig herschreven beeld beheersysteem, waarmee je ook ten volle profiteert van meerdere monitoren. Ook was er veel vraag naar meer controle over de view graphics met een “or” option in de view filters, ook dat is toegevoegd in Revit 2019.

Verder vind je binnen Revit 2019 functionaliteiten die de architecturale ontwerpervaring verbeteren. Ook omvat Revit 2019 uitgebreide modelleringsmogelijkheden voor gedetailleerd staalontwerp en fabricagefunctionaliteit voor prefab beton. Revit 2019 levert ook verbeteringen aan primaire/secundaire hydronic netwerken voor het modelleren van gecompliceerde pipingnetwerken. Revit 2019 bevat daarbij ook de nieuwe functies die zijn uitgerold in Revit 2018.1 en Revit 2018.2.

De verbeteringen van de software zijn op de volgende drie gebieden afgestemd:

 • Ontwerp
 • Optimalisatie
 • Connect

Ontwerp

Veel van de nieuwe mogelijkheden in Revit 2019 helpen je efficiënter en intuïtiever informatie te creëren. Revit 2019 helpt je om je op je kerntaken te richten met verbeterde functies om de grafische weergave te beheersen, een modernere 3D omgeving en een betere visuele interactie.

 • Nieuwe tabblad weergaven
  Het blijkt dat veel Revit gebruikers met meerdere weergaven tegelijk werken en daarom biedt Revit 2019 nieuwe tabbladenweergaven, waarmee je je werkruimte maximaliseert. Je kunt weergaven nu precies zo indelen en ordenen zoals jij dat wilt én eenvoudig zien welke weergaven open staan.

  Ook kan je met de komst van Revit 2019 nu views vanuit het Revit applicatievenster naar secundaire monitoren slepen, waardoor je meer mogelijkheden hebt om je eigen werkruimte in te delen.
Weergave met tabbladen en ondersteuning voor meerdere monitors
Weergave met tabbladen en ondersteuning voor meerdere monitors

 • Krijg meer controle over de view graphics met het gebruik van “or” in filters
  Het belangrijkste klantverzoek dat nu is opgenomen in Revit 2019 is de toevoeging van de variabele "or" om filters te verfijnen. Deze functie geeft je meer controle over de view graphics, doordat je weergavefilters kunt maken met meerdere regels in combinatie met AND- en OR-voorwaarden.
Meer controle over de view graphics
Meer controle over de view graphics

 • Modelleer meer in 3D
  Revit 2019 bevat een aantal nieuwe functies waardoor je gemakkelijker geometrie maakt en in 3D-weergaven werkt. Zo kun je levels nu ook zichtbaar maken in 3D views. Hierdoor is er minder behoefte om over te schakelen naar 2D-weergaven om in een model te oriënteren.
Niveaus in 3D-weergaven
Niveaus in 3D-weergaven

Je kunt dankzij de nieuwe functionaliteiten binnen Revit 2019 nu gemakkelijker en sneller werken met nieuwe full-screen niet-begrensde perspectieve weergaven die een meer meeslepende ervaring bieden bij het bekijken en werken in een model. Je bespaart tijd door eenvoudig te schakelen tussen standaard 3D- en perspectiefaanzichten en navigeert vrij door beide weergaven met navigatieopdrachten zoals Zoom, Pan en Orbit. Scope box-verbeteringen bieden je daarbij meer consistent gedrag van niveaus in 2D- en 3D-weergaven, wat de ervaring van modelleren in 3D-weergaven nog verder verbetert. Scope-vakken kunnen worden toegewezen aan 3D-weergaven en alfabetisch worden gesorteerd.

Werk met perspectieve afbeeldingen op volledig scherm
Werk met perspectieve afbeeldingen op volledig scherm

 • Extra mogelijkheden functie arceerpatronen
  Met de nieuwe arceringsfunctie kun je eenvoudig complexe grafische weergaven maken door zowel voorgrond- als achtergrondvulpatronen toe te passen op materialen en gevulde vlakken. Je kunt dubbele opvulpatronen gebruiken op gevulde vlakken.
Pas zowel voorgrond- als achtergrondvulpatronen toe op materialen en gevulde vlakken
Pas zowel voorgrond- als achtergrondvulpatronen toe op materialen en gevulde vlakken

 • Méér levensechte renderingen
  Met de nieuwe materialenbibliotheek met betere instellingen voor realistische weergaven kan je nu nog realistischere renderingen maken van hogere kwaliteit. Deze instellingen omvatten: tapijten, plafonds, beton, CMU, stof en leder, glas en raambeglazing, metalen, steen, hout en méér.
Nieuwe materialenbibliotheek
Nieuwe materialenbibliotheek

 • Split railings
  Gebruik de Split tool op balustrade-elementen buiten de schetsmodus en krijg meer controle over leuningen die zijn gegenereerd door het relingpad. Je vereenvoudigt het maken en wijzigen van leuningen met behulp van de split-tool, doordat je leuningen met één klik kunt splitsen. Wanneer een reling is gesplitst, hebben de resulterende elementen padschetsen die onafhankelijk van elkaar zijn.
Meer controle over balustrades die zijn gegenereerd door het relingpad
Meer controle over balustrades die zijn gegenereerd door het relingpad

Optimaliseer

Revit 2019 streeft erna om het maken van efficiënte en overwogen beslissingen over je ontwerp makkelijker te maken. Dit omvat optimalisaties die je helpen efficiënter te communiceren en productiever te werken.

 • Creëer complexere pipingnetwerken
  In eerdere Revit-releases moesten gebruikers veel weten over het configureren van connectoren en begrijpen waar ze gegevens konden invoeren voor de gebruikelijke scenario's waarin pompen zijn gedefinieerd. Revit 2019 heeft verbeteringen aan primaire/secundaire pipingnetwerken gemaakt die modellering van veel ingewikkeldere pipingnetwerken mogelijk maken. Deze verbeteringen omvatten ondersteuning voor systemen met kopbalken, hydraulische bruggen en primaire lussen met één pijp. Revit gebruikers kunnen eenvoudig nu het debiet en de drukval op elk pompelement in het totale netwerk zien. Met behulp van Revit 2019 kunnen technici parallel pompen opzetten en analyseren in hydronische pijpleidingsnetwerken en eenvoudig de stroom berekenen uit de bedrijfs- en stand-by-pomphoeveelheden.

Connect

De nieuwe Revit 2019-functies versterken multidisciplinaire teams nog meer door te helpen bij het verbinden van gegevens- en projectteams over de hele levenscyclus van het project.

 • Hulpmiddelen voor het maken van staalconstructie-details voor gestroomlijnd fabricageproces
  Met Revit 2019 kan je eenvoudig structurele frame- en kolomelementen wijzigen met behulp van nieuwe bewerkingstools. Ook kan je aangepaste parametrische cuts toepassen om de geometrie van elementen voor een stalen verbinding beter vorm te geven. Staalcomponenten zoals platen, bouten, ankers, breekbouten en lassen kunnen nu in het 3D-model worden geplaatst om structurele onderdelen met elkaar te verbinden.

  Daarbij helpt een meer accuraat gedefinieerd model in Revit bij een vloeiender overgang naar een geavanceerde detaillering en fabricatie.
Nieuwe technische documentatiehulpmiddelen voor staal
Nieuwe technische documentatiehulpmiddelen voor staal

 • Afmetingen voor gebogen objecten in doorsneden
  Maatvoering is bruikbaar in View-specifieke geometrie zoals randen en punten gecreëerd door doorsnede-vlakken. Hiermee wordt de workflow verbeterd voor de bouw van bruggen als wel voor complexe vormen in de architectuur.
   
 • Verbeterde 3D-modellering en communicatie van fabricatie-instructies
  Om de uittrekstaten en annotaties van betonijzer te verbeteren, komt de vrije vormwapening in Revit 2019 nu overeen met bestaande wapeningvormfamilies of maakt nieuwe wapeningvormfamilies uit de staafgeometrie. Met deze functie kun je ontwerp- en fabricagegegevens beter communiceren in de vorm van staafbuigingsschema's, die afzonderlijke segmentlengten en vormcodes aangeven bij het gebruik van planar free form rebar.
Vormaanpassing in vrije vorm
Vormaanpassing in vrije vorm

 • Revit en Structural Precast Extension voor Revit 2019*
  Aanvullende Revit 2019-functies die het ontwerp tot en met het fabricageproces verbeteren en automatiseren, worden geleverd via de Structural Precast Extension. Platen maken nu deel uit van het geautomatiseerde prefab proces en de nieuwe API voor Precast. De nieuwe API maakt de tool nog krachtiger door gebruikers tekeningen te laten maken voor prefab elementen en invoegtoepassingen van derden voor prefab configuratie te integreren.
 • API voor prefab automatisering*
  Door de aangepaste API van Precast for Revit binnen Revit 2019 kunnen externe partijen gebruikmaken van automatiseringsmechanismen voor prefab, waardoor structurele prefab-ondersteuning wordt geboden en het Revit-platform wordt aangevuld. Met de API kunnen op maat gemaakte configuraties voor modellering, besteltekeningen of aangepaste nummering worden gemaakt.

  * Een deel van de Structural Precast voor Revit Extension voor Revit is pas later in mei 2018 beschikbaar via de Autodesk Desktop App.
   
 • Prefab-automatisering voor platen
  Platen maken nu deel uit van het geautomatiseerde prefab proces en van de toepassing ‘Structural Precast for Revit 2019’. Gebruik de app om segmentatie uit te voeren in liggers en wapening toe te voegen volgens vooraf gedefinieerde regels, zodat je het hele proces van het modelleren van geprefabriceerde liggerplaatassemblages automatiseert. Je kunt deze functie gebruiken in combinatie met de besteltekeningen en CAM Export-functies voor naadloze coördinatie van ontwerp tot fabricatie.

 

Structural Precast voor Revit om segmentering in liggerplaten uit te voeren en wapening toe te voegen
Structural Precast voor Revit om segmentering in liggerplaten uit te voeren en wapening toe te voegen

Verbeteringen voor IFC4-ondersteuning

Revit 2019 ondersteunt de nieuwste IFC-standaard voor IFC-import en export. Elementen worden nu exacter geëxporteerd en geïmporteerd.

 • Gebruik de Autodesk BIM 360 next gen collaboration tools
  Revit 2019 is geoptimaliseerd om te werken met het nieuwe BIM 360-cloudplatform voor AEC-projectverdeling en constructiebeheer dat is uitgebracht op 9 april 2018. Autodesk BIM 360 centraliseert alle projectgegevens in een gemeenschappelijk gegevensplatform dat projectbetrokkenen en werkstromen verbindt - van ontwerp tot constructie naar werkplaats, van het veld naar het kantoor en terug - in één oplossing. Voor Revit gebruikers is Autodesk Collaboration voor Revit omgedoopt en opnieuw verpakt als BIM 360 Design worksharing- en samenwerkingssoftware voor ontwerpteams.

Wil je meer weten over Revit 2019?

Wil je op de hoogte worden gebracht van alle nieuwe mogelijkheden en functies binnen Revit 2019? Neem dan deel aan onze training ‘Revit Update naar nieuwste versie’. Je kunt natuurlijk ook contact op nemen met één van onze specialisten. Bel naar 0800 235 22 34 of mail naar info@cadopleiding.nl.

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
 • Wordt niet openbaar gemaakt