Wat is nieuw in SketchUp Pro 2019?

Geplaatst op door | geen reacties

Sinds kort in SketchUp Pro 2019 beschikbaar en dat betekent dat er weer een aantal nieuwe verbeteringen en vernieuwingen zijn binnen de software. In deze blog lees je alles over deze nieuwe features.

Bron: SketchUp Blog 

SketchUp abonnement

SketchUp Pro is vanaf nu ook als subscription (éénjarig abonnement) beschikbaar. Het grootste voordeel van zo’n abonnement is dat je altijd up-to-date bent! Ben je geabonneerd, dan werk je altijd in de nieuwste versie van SketchUp. Er zijn diverse abonnementen beschikbaar (in verschillende prijsklassen) met ieder haar eigen functionaliteiten.

Naast het afsluiten van een abonnement is het ook nog steeds mogelijk een permanente licentie aan te schaffen.

Verder heeft SketchUp bekend gemaakt dat zij afstappen van het ‘jaarlijkse update proces’ en overgaat naar ‘publiceren-wanneer-klaar’. Dit betekent dus zodra er een nieuwe feature ontwikkeld is deze direct wordt doorgevoerd binnen SketchUp.

Stippellijnen

Een lang gevraagde functie is eindelijk doorgevoerd: lagen hebben nu stippellijnen. Met stippellijnen veréénvoudig je je tekeningen. Voeg bijvoorbeeld stippellijnen toe om de richting van draaiende delen van een kozijn zichtbaar te maken.

SketchUp Pro 2019: Stippellijnen

SketchUp Pro 2019: Stippellijnen

Meetlint

Ook het meetlint heeft dit jaar een facelift gekregen. Je ziet nu namelijk meetinformatie precies op de plek waar je aan het modelleren bent. Je modelleert dankzij deze update nauwkeuriger en efficiënter.

LayOut

LayOut van SketchUp laat je nu weten welke bestanden open staan, zodat je niet meerdere versies aanmaakt. Ook zijn er voor SketchUp en LayOut een aantal verbetering aangebracht voor wat betreft de .dwg import- en exportfunctie. Dit verbetert de precisie en de stabiliteit van de tekening. Daarbij heb je minder kans op dataverlies. Ook heeft SketchUp de mogelijkheid toegevoegd om materialen te importeren en exporteren voor betere BIM-interoperabiliteit en workflows.

Verder is de koppeling tussen SketchUp en LayOut verbeterd door een functie "Exporteren voor SketchUp" te maken voor onze .dwg-exporteur. Deze functie zendt alle LayOut-entiteiten samen met alle SketchUp-viewportgegevens naar de modeleeromgeving (model space). Nu wordt elke gevulde vorm, gemaakt met LayOut, doorgestuurd naar SketchUp als vlak. Dit vlak kan je vervolgens ‘extruden’ (Push/Pull). SketchUp en Layout werken dankzij deze nieuwe functie beter samen.

SketchUp in de cloud

Met de komst van de nieuwste update beschikken gebruikers van de webapplicatie nu over een ‘live voorbeeld’ voor de export van afbeeldingen. Je vindt deze functie door een model te open binnen SketchUp Web en te gaan naar Bestand > Exporteren> PNG. Voordat je het model exporteert heb je nog de mogelijkheid aanpassingen te doen. Hierna kan je een ‘screenshot’ maken van het model.

Een andere aanpassing binnen de SketchUp webapplicatie is dat er stijlbewerkingen zijn toegevoegd als functie. Deze functie maakt nu onderdeel uit van het Shop-, Pro- en Studio abonnement.

SketchUp Viewer voor Virtual Reality

SketchUp Viewer is vanaf nu beschikbaar op meer Virtual Reality-headsets dan ooit te voren! Met een SketchUp Pro abonnement heb je toegang tot dit alles. Oculus, Windows Mixed Reality, VIVE, en Hololens draaien allemaal op de SketchUp Viewer.

Trimble Connect

Met Trimble Connect deel je modellen die ontworpen zijn met SketchUp gemakkelijk met anderen. Anderzijds kan je hiermee ook modellen importeren in SketchUp. Vanaf heden kan je Trimble Connect ook gebruiken om back-up’s te maken en versies te beheren. Het werken tussen desktop en cloud wordt hiermee efficiënter.

SketchUp Pro 2019: Trimble Connect

SketchUp Pro 2019: Trimble Connect

SketchUp Campus

SketchUp biedt haar eigen leeromgeving, waardoor jij aan de hand van online cursussen leert werken met de software. De leeromgeving is tot nu toe in gemaakt in 104 verschillende talen.

Lees hier meer: https://blog.sketchup.com/article/welcome-sketchup-campus

3D Warehouse

Als gebruiker van SketchUp Pro krijg je toegang tot het 3D Warehouse. Hierop zijn miljoenen 3D modellen, gecreëerd in SketchUp, te vinden die je gratis kunt gebruiken in SketchUp Pro. Omdat het soms lastig was iets snel en eenvoudig te vinden binnen het 3D WareHouse heeft SketchUp nu categorieën aangemaakt. Dankzij deze update kan je beter browsen, verfijnder zoeken en gebruik maken van filters.

Meer weten over de nieuwste SketchUp versie?

Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt