Wat is nieuw in Solibri Anywhere?

Geplaatst op door | geen reacties

Solibri heeft enkele weken geleden een update uitgebracht in hun softwarepakketten. Hierdoor is Solibri Model Viewer vervangen door Solibri Anywhere. Solibri Model Viewer-gebruikers zullen op de hoogte worden gebracht om te upgraden naar Solibri Anywhere.

Met Solibri Anywhere, of te wel Solibri Model Viewer, kunnen BIM modellen eenvoudig en snel worden bekeken en beoordeeld.

Wat is nieuw binnen Solibri Anywhere?

Solibri Anywhere beschikt over een aantal nieuwe mogelijkheden die tegemoet komen aan de wensen van gebruikers van Solibri model viewer:

  • Er kunnen nu meerdere IFC bestanden worden geopend en samengevoegd.
  • De NWC project bestanden van Model Checker (nu Solibri Office) kunnen rechtstreeks worden ingeladen. Een speciale export voor de viewer is dus niet meer noodzakelijk.
  • De BCF connector, waarmee ontwerpproblemen met elkaar kunnen worden gedeeld, is nu standaard opgenomen in Solibri Anywhere.  Je hebt hiervoor dus niet meer de betaalde Pro versie nodig.
  • De BCF connector kan issues (ontwerpproblemen) importeren uit een bestand en rechtstreeks van de Bimcollab server.
  • Het is nu mogelijk om zelf nieuwe issues aan te maken en deze te exporteren naar een bestand of de Bimcollab server.

Interface

Het uiterlijk van Solibri is nagenoeg gelijk gebleven. Wel is er nieuwe Home knop toegevoegd. Deze knop brengt je naar de ‘help-pagina’. Hier vind je meer informatie over je systeem en de 3D omgeving.

Ook zijn de Settings uitgebreid om de BCF connector instellingen te kunnen beheren:

Alle versies samengevoegd

De verschillende versies van Solibi zijn nu samengevoegd in één programma. Bij het opstarten van Solibri moet je nu kiezen met welke versie je gaat werken.

Solibri Office en Solibri Site zijn de betaalde versies. Het gebruik van Anywhere is gratis. Het is echter wel noodzakelijk een account aan te maken bij Solibri.

Conclusie

Solibri Anywhere is een volwassen programma geworden om modellen mee te kunnen bekijken en beoordelen. Met name de mogelijkheid tot het zelf aan kunnen maken van Issues is een grote verbetering.

Wil je meer weten over Solibri Anywhere?

Als je meer wilt weten over Solibri Anywhere bekijk dan onze webinar over de mogelijkheden van Solibri Model Viewer (de werking van het programma is tenslotte nauwelijks veranderd). Bij verder vragen is het ook altijd mogelijk contact op te nemen met ons. Wij helpen je graag verder.

Deel deze pagina:

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt