Met deze AutoCAD Basiscursus leer je snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. De basiscursus is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen.

De basiscursus duurt acht avonden verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat je in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in je dagelijkse werk.  Doordat je gedurende deze cursus veel oefeningen maakt, leer je snel zelfstandig te werken met de CAD software. De geleerde CAD kennis pas je op deze manier snel toe in de praktijk, op je eigen werkvloer.

De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. Heb je een oudere versie van AutoCAD? In overleg kan de cursus ook worden verzorgd voor oudere versies.

Voor wie is deze AutoCAD training bedoeld?

De basiscursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met AutoCAD en AutoCAD LT.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze training?

Je hoeft voor de basiscursus geen kennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben. Je eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis en ervaring met Windows is wel een vereiste.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basiscursus behandeld?

De AutoCAD Basis avondcursus omvat onder andere de volgende onderwerpen:

  • Gebruikersinterface van de CAD software.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modelspace en Paperspace).

Welke vaardigheden ontwikkel je door deze training te volgen?

Na het volgen van deze AutoCAD training maak je zelfstandig en op een juiste manier een tweedimensionale (2D) tekening. Deze kun je bewerken en afdrukken. Als je de basiscursus met succes afrondt, ontvang je een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste trainingsavond ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een CAD licentie, die je op je eigen computer kunt installeren. Hiermee kun je gedurende de training ook thuis oefenen met de AutoCAD software. De licentie is 30 dagen geldig.

Voor de AutoCAD trainingen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de cursus maak je onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater.

Online leerportaal

Als deelnemer van de AutoCAD training krijg je toegang tot het unieke online leerplatform van CADopleiding.nl. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die je kunt gebruiken tijdens je training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Dankzij het leerportaal is online leren bij CADopleiding.nl mogelijk. Online leren heeft vele voordelen. Zo leer je waar en wanneer je wilt en bepaal je je eigen leertempo. Daarbij is de AutoCAD lesstof altijd te herhalen, wat het leren gemakkelijk maakt.

Omscholen tot CAD tekenaar?      

Ook als je je wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kun je bij ons terecht. Wij bereiden je succesvol voor op een nieuwe stap in je carrière.