Volg de AutoCAD Basis en Gevorderd training en leer zowel de basisfuncties als de gevorderde functies van AutoCAD. Binnen een korte tijd heb je het 2D softwarepakket onder de knie.

Voor wie is deze AutoCAD Basis + Gevorderd cursus bedoeld?     

Deze klassikale bundeltraining is bedoeld voor diegene die in een kort tijdsbestek optimaal en effectief gebruik wil maken van de uitgebreide mogelijkheden van AutoCAD. Tijdens deze zesdaagse cursus leer je, naast de basisfunctionaliteiten van AutoCAD, ook commando’s uit de gevorderden cursus die de productiviteit sterk vergroten. Na het volgen van de basiscursus is er tijd om het geleerde in de praktijk te brengen, om vervolgens enkele weken daarna de cursus voor gevorderden te volgen.

De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. Heb je een oudere versie van AutoCAD? In overleg kan de cursus ook worden verzorgd voor oudere versies.

Welke vaardigheden ontwikkel je door deze cursus te volgen?

Na het volgen van de training kun je zelfstandig en op een correcte manier een tweedimensionale tekening maken, wijzigen en afdrukken. Met de opgedane kennis in de gevorderden training beheers je tevens specifieke functies, waarmee optimaal en effectief gebruik gemaakt kan worden met AutoCAD. Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

De training is dusdanig opgezet dat de kennis snel eigengemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd voor begeleiding en het maken van oefeningen.

Welke onderwerpen worden er tijdens deze AutoCAD cursus behandeld?

Tijdens de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

 • Gebruikersinterface van AutoCAD.
 • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
 • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
 • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
 • Het gebruik van lagen in een tekening.
 • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
 • Het maken van blokken.
 • Het afdrukken (Modespace en Paperspace).
 • Het maken van tabellen.
 • Het maken van blokken met attributen.
 • Het maken van dynamische blokken.
 • Parametrisch tekenen.
 • Autodesk Design Review.
 • Externe referenties.
 • Het maken van toolpalettes.

Doordat je tijdens deze cursus aan de slag gaat met veel oefeningen, leer je snel zelf te werken met AutoCAD.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze AutoCAD cursus?

Kennis van AutoCAD is voor deze training niet vereist. Wel wordt aanbevolen dat je enige algemene kennis en ervaring met Windows hebt.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste trainingsdag ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij je de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een CAD licentie, die je op je eigen computer kunt installeren. Hiermee kun je gedurende de training ook thuis oefenen met de AutoCAD software. De licentie is 30 dagen geldig.

Voor de AutoCAD trainingen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de cursus maak je onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je een lunch aangeboden.

Online leerportaal 

Als deelnemer van de AutoCAD training krijg je toegang tot het unieke online leerplatform van CADopleiding.nl. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die je kunt gebruiken tijdens je training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Dankzij het leerportaal is online leren bij CADopleiding.nl mogelijk. Online leren heeft vele voordelen. Zo leer je waar en wanneer je wilt en bepaal je je eigen leertempo. Daarbij is de AutoCAD lesstof altijd te herhalen, wat het leren gemakkelijk maakt.