Met de AutoCAD basiscursus leer je snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. Je leert tijdens deze cursus alle basisvaardigheden onder begeleiding van een docent, waarna je thuis of op kantoor online je vaardigheden uitbreidt door middel van talloze video’s, afbeeldingen, oefenopdrachten en tips & tricks.

De klassikale basistraining duurt vier dagen, verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat je in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in je dagelijkse werk. Doordat je gedurende deze basiscursus veel oefeningen maakt, leer je snel zelfstandig te werken met de CAD software. De geleerde CAD kennis pas je op deze manier snel toe in de praktijk, op je eigen werkvloer.

AutoCAD e-learning licentie

Autocad e-learning geeft je de mogelijkheid om tijdens en na de klassikale cursus je kennis en vaardigheden met AutoCAD verder eigen te maken. De AutoCAD e-learning cursus bevat video’s, afbeeldingen, oefenopdrachten, geluidsopnames en tips & tricks. De e-learning licentie is één jaar geldig.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De basiscursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met AutoCAD en AutoCAD LT.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze AutoCAD cursus?

Je hoeft voor deze cursus geen kennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben. Jouw eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis en ervaring met Windows is wel een vereiste.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basiscursus behandeld?

De training AutoCAD Basis omvat onder andere de volgende onderwerpen:         

  • Gebruikersinterface van de CAD software.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modelspace en Paperspace).

Welke vaardigheden ontwikkel je door deze cursus te volgen?

Na het volgen van deze CAD cursus maak je zelfstandig en op een juiste manier een tweedimensionale (2D) tekening. Deze kun je bewerken en afdrukken. Als je de basiscursus met succes afrondt, ontvang je een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste cursusdag ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij je de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een CAD licentie (30 dagen geldig), die je op je eigen computer kunt installeren. Hiermee kun je gedurende de cursus ook thuis oefenen met de AutoCAD software.

Voor de AutoCAD cursussen beschikt CADopleiding.nl in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de cursus maak je onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je een lunch aangeboden.

Online leerportaal

Als deelnemer van de AutoCAD basiscursus krijg je één jaar lang toegang tot de AutoCAD e-learning cursus en het unieke online leerplatform van CADopleiding.nl. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgevingen bieden uitgebreide informatie die je kunt gebruiken tijdens én na je training.

Omscholen tot CAD tekenaar?     

Ook als je je wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kun je bij ons terecht. Wij bereiden je succesvol voor op een nieuwe stap in je carrière.