In deze tweedaagse AutoCAD Basiscursus leer je de belangrijkste functies van AutoCAD. Alleen de meest essentiële commando's en functies worden in deze cursus behandeld. Binnen twee dagen weet je hoe eenvoudige tekeningen in AutoCAD te maken zijn.

Voor wie is deze AutoCAD cursus bedoeld?

Deze training is bedoeld voor iedereen die eenvoudige tekeningen wil maken in AutoCAD of tekeningen gemaakt door anderen in AutoCAD willen kunnen gebruiken en aanpassen.

Welke onderwerpen worden er tijdens deze AutoCAD Basistraining behandeld?

Tijdens de training worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Gebruikersinterface van AutoCAD.
  • Het gebruik van objectsnaps (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel en rechthoek).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van maatlijnen.
  • Het afdrukken van een tekening vanuit de model-omgeving.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze AutoCAD cursus?

Voor deelname aan deze cursus is kennis van AutoCAD niet nodig. Wel wordt aanbevolen dat je beschikt over enige algemene kennis en ervaring met Windows.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste trainingsdag ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij je de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een CAD licentie, die je op je eigen computer kunt installeren. Hiermee kun je gedurende de training ook thuis oefenen met de AutoCAD software. De licentie is 30 dagen geldig.

Voor de AutoCAD trainingen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de cursus maak je onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je een lunch aangeboden.

Online leerportaal

Als deelnemer van de AutoCAD Basiscursus krijg je toegang tot het unieke online leerplatform van CADopleiding.nl. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die je kunt gebruiken tijdens je training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Dankzij het leerportaal is online leren bij CADopleiding.nl mogelijk. Online leren heeft vele voordelen. Zo leer je waar en wanneer je wilt en bepaalt je je eigen leertempo. Daarbij is de AutoCAD lesstof altijd te herhalen, wat het leren gemakkelijk maakt.

Omscholen tot CAD tekenaar?     

Ook als je je wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kun je bij ons terecht. Wij bereiden je succesvol voor op een nieuwe stap in je carrière.