Met de AutoCAD Basiscursus leer je snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD. De cursus duurt vier dagen, welke verspreid zijn over twee weken. Dit heeft als voordeel dat je in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in je dagelijkse werk.

De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD. Heb je een oudere versie van AutoCAD? In overleg kan er ook een basiscursus worden verzorgd voor oudere versies.

Voor wie is deze AutoCAD training bedoeld?    

De basiscursus AutoCAD voor de Mac is bedoeld voor gebruikers van de Apple Mac die met AutoCAD wil leren werken. De Mac-versie omvat grotendeels dezelfde functionaliteiten als de Windows-versie, maar heeft een aangepaste Mac-interface en functionaliteiten die afgestemd zijn op Apple OS X.

Welke vaardigheden ontwikkel je door deze training te volgen?

Na het volgen van de basiscursus AutoCAD kun je zelfstandig en op een correcte manier een tweedimensionale tekening maken en afdrukken. Na het succesvol afronden van de training ontvang je het officiële Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Welke onderwerpen worden er tijdens de AutoCAD Basiscursus behandeld?

Tijdens de trainingen worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:

  • Gebruikersinterface van AutoCAD.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst , arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modespace en Paperspace).

Doordat je tijdens deze cursus aan de slag gaat met veel oefeningen, leer je snel zelf te werken met AutoCAD.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze AutoCAD cursus?

Voor deze training is geen voorkennis van AutoCAD nodig. Wel wordt aanbevolen dat je enige algemene kennis en ervaring met Windows heeft.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste trainingsdag ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij je de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een CAD licentie, die je op je eigen computer kunt installeren. Hiermee kun je gedurende de training ook thuis oefenen met de AutoCAD software. De licentie is 30 dagen geldig.

Voor de AutoCAD trainingen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de cursus maak je onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je een lunch aangeboden.