Met de AutoCAD basistraining leer je snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD. Deze training is speciaal gericht op de houtbewerking en interieurbranche en is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen.

De basistraining duurt drie dagen, verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat je in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in je dagelijkse werk. Doordat je gedurende deze basistraining veel oefeningen maakt, leer je snel zelfstandig te werken met de CAD software. De geleerde AutoCAD kennis pas je op deze manier snel toe in de praktijk, op je eigen werkvloer.

De training wordt verzorgd in samenwerking met Expertise Centrum Meubel(ECM), een initiatief van CBM. Ben je lid van het ECM? Dan kan de training (deels) gesubsidieerd worden.

Voor wie is deze training bedoeld?

De basistraining is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de hout- en interieurbranche en wil leren werken met AutoCAD.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze AutoCAD training?

Je hoeft voor deze training geen kennis van AutoCAD te hebben. Je eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis en ervaring met Windows is wel een vereiste.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basistraining behandeld?

De training ‘AutoCAD Basis voor houtbewerking & interieurbranche’ omvat onder andere de volgende onderwerpen:

  • Gebruikersinterface van de CAD software.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Standaardisatie (templates maken, gebruiken en beheren).
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.

Welke vaardigheden ontwikkel je door deze training te volgen?

Na het volgen van deze AutoCAD training maak je zelfstandig en op een juiste manier een tweedimensionale (2D) tekening te maken. Als je de basistraining met succes afrondt, ontvang je een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste trainingsdag ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij je de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een AutoCAD licentie (30 dagen geldig), die je op je eigen computer kunt installeren. Hiermee kun je gedurende de training ook thuis oefenen met de AutoCAD software.

Voor de AutoCAD trainingen beschikken wij in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de training maak je onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je een lunch aangeboden.

Online leerportaal

Als deelnemer van de AutoCAD Basistraining krijg je toegang tot het unieke online leerplatform van CADopleiding.nl. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die je kunt gebruiken tijdens je training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.