AutoCAD en AutoCAD LT Basiscursus

Door deel te nemen aan de cursus AutoCAD Basis leer je snel en efficiënt tekeningen maken in AutoCAD en AutoCAD LT. Deze basiscursus is zo opgezet dat de kennis direct eigen gemaakt kan worden. Er is daarbij voldoende tijd en ruimte voor begeleiding en het maken van oefeningen.

De AutoCAD basistraining duurt vier dagen, verspreid over meerdere weken. Het voordeel hiervan is dat je in de tussenliggende dagen de geleerde stof kunt herhalen en toepassen in je dagelijkse werk. Doordat je gedurende deze basiscursus veel oefeningen maakt, leer je snel zelfstandig te werken AutoCAD. De geleerde CAD kennis pas je op deze manier snel toe in de praktijk.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De AutoCAD basiscursus is geschikt voor iedereen die wil leren werken met AutoCAD en AutoCAD LT.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze AutoCAD cursus?

Voor deze training hoef je geen kennis van AutoCAD of AutoCAD LT te hebben. Je eigen vakkennis is voldoende. Enige algemene kennis en ervaring met Windows is wel vereist.

Welke onderwerpen worden er tijdens de basiscursus behandeld?

De training AutoCAD Basis omvat onder andere de volgende onderwerpen:         

  • Gebruikersinterface van de CAD software.
  • Het gebruik van objectsnaps en grips (voor het nauwkeurig tekenen).
  • Objecten tekenen en ontwerpen (lijn, cirkel, boog, rechthoek et cetera).
  • Bewerken van objecten (verwijderen, roteren, verplaatsen, schalen et cetera).
  • Het gebruik van lagen in een tekening.
  • Het aanbrengen van tekst, arceringen en bematingen.
  • Het maken van blokken.
  • Het afdrukken (Modelspace en Paperspace).

Welke vaardigheden ontwikkel je door deze cursus te volgen?

Na het volgen van de AutoCAD basiscursus maak je zelfstandig en op een juiste manier een tweedimensionale (2D) tekening. Deze leer je ook te bewerken en af te drukken. Als je de basiscursus met succes afrondt, ontvang je van ons een officieel Autodesk certificaat als bewijs van deelname.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Op de eerste cursusdag ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen. Ook bieden wij je de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van een AutoCAD licentie (30 dagen geldig), die je op je eigen computer kunt installeren. Hiermee kun je gedurende de training ook thuis oefenen met de software.

Voor de AutoCAD trainingen beschikt CADopleiding.nl in heel Nederland over uitstekende gefaciliteerde trainingslocaties. Tijdens de training maak je onbeperkt gebruik van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je een lunch aangeboden.

Extra: 1 jaar lang gratis toegang tot ons online leerportaal
Als deelnemer van de AutoCAD basistraining krijg je één jaar lang toegang tot het unieke online leerplatform van CADopleiding.nl. Deze geavanceerde, zeer gebruiksvriendelijke leeromgeving biedt uitgebreide informatie die je kunt gebruiken tijdens je training, zoals studiemateriaal, aanvullende opdrachten, studietips, vragen, instructiefilmpjes, en links naar interessante bronnen op internet, in boeken en artikelen.

Omscholen tot CAD tekenaar?
Ook als je je uw wilt laten omscholen tot CAD tekenaar, kan je bij CADopleiding.nl terecht. Wij bereiden je succesvol voor op een nieuwe stap in je carrière.