BIM is niet meer weg te denken uit het bouwproces en dus ook niet uit de functie van een calculator. Binnen afzienbare tijd zullen alle gegevens voor een kostprijscalculatie via 3D modellen worden verstrekt. Maar hoe wordt vanuit een 3D model een calculatie gemaakt? Dat is de actuele uitdaging voor de afdeling calculatie. De calculator van de toekomst moet 3D modellen kunnen lezen en beoordelen op bruikbaarheid. Net zoals een calculator hiaten en tegenstrijdigheden opspoort in de huidige 2D bestekstukken, zal de calculator dat vanaf nu ook moeten kunnen doen in de 3D bestekstukken. Deze training, waarbij gewerkt wordt in Revit, geeft je inzicht in het werken met 3D modellen.

Voor wie is deze BIM Calculator training bedoeld?

De training is bedoeld voor kostendeskundigen, calculators en werkvoorbereiders die werken met Revit.

Welke vaardigheden ontwikkel je door de BIM Calculator cursus te volgen?     

Deze training geeft je inzicht in het werken met 3D modellen. Je leert de modellen lezen, gebruiken en zo nodig bewerken. Na afloop weet je op welke wijze de informatie van het 3D model ontsloten kan worden voor eigen gebruik. Je kunt de informatie uit het 3D model gebruiken voor het maken een uittrekstaat, begroting, planning en meer.

Welke onderwerpen worden tijdens deze BIM cursus behandeld?

Tijdens deze cursus leer je:

  • Een 3D Revit model te beoordelen op bruikbaarheid voor het maken van calculaties.
  • Een 3D gebouwmodel “uit te lezen”.
  • Classificaties maken.
  • De onderdelen te (her)groeperen met behulp van classificaties.
  • De gewenste groep onderdelen op te slaan met behulp van filters.
  • De onderdelen opstellen en andere formules toevoegen.
  • Uittrekstaten per groep onderdelen te maken.
  • Uittrekstaten van Revit naar Excel te exporteren.
  • Uittrekstaten ”slim” te maken in Excel.

Welke voorkennis is nodig voor deze BIM Calculator cursus?

Basiskennis van Revit op het niveau van de basiscursus is voor deze cursus vereist. Indien gewenst kan er voorafgaand aan de BIM Calculatie cursus een korte herhalingscursus gevolgd worden gedurende één dag. Tevens wordt verwacht dat je algemene bouwkundige kennis en affiniteit met calculeren heeft. Ook is het belangrijk om te kunnen werken met Excel.

Cursusmateriaal en faciliteiten

Je ontvangt tijdens de training oefenopgaven en werkinstructies. Tijdens de cursus wordt gewerkt met modellen uit de praktijk. Daarnaast krijg je toegang tot het online leerplatform genaamd Cadix Academy. Hiermee krijg je onder andere de beschikking tot digitaal cursusmateriaal, extra oefeningen en testen, instructievideo's en ruimte om je tekeningen te uploaden en downloaden.

Voor de BIM trainingen beschikt CADopleiding.nl over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kun je onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je lunch door ons verzorgd.

*Onze BIM trainingen worden verzorgd in samenwerking met het BIM Instituut.