Deze BIM Management 2 cursus brengt de theorie in de praktijk. In de BIM Management 1 training zijn de beleidsbeginselen uitgelegd, maar nu moet je deze beginselen vertalen naar oplossingen op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan het laten aansluiten van een begroting op een 3D model. Dit is niet het maken van uittrekstaten, maar het nadenken over de coderingen die in de begrotingssystematiek worden gehanteerd. Idem voor het vinden van de aansluitvereisten van de andere softwareprogramma’s die in het bedrijf in gebruik zijn. In deze verdiepingstraining wordt de vraag “Hoe doe je het” uitvoerig beantwoord.

Welke vaardigheden ontwikkel je?

De training BIM Management 2 (de praktijk) geeft je praktische aanwijzingen voor het aanpassen van de omringende software die in je bedrijf in gebruik is. Na afloop van de training geef je leiding aan de implementatie van BIM in je organisatie. Je bent daarnaast in staat om applicatiespecialisten te ondersteunen in het aanpassen van de applicaties op het BIM proces. Ook ben je voorbereid om de intake van IFC’s te begeleiden en de werkafspraken in de projecten te beoordelen.

Voor wie is deze BIM cursus bedoeld?

Deze cursus is gericht op aankomende of al reeds gestarte BIM Managers, maar ook zeer geschikt voor gebruikers en projectmanagers die zich willen onderscheiden als BIM Manager in de markt.

Welke onderwerpen worden tijdens de BIM cursus behandeld?        

Tijdens deze cursus worden de theorie van de BIM Management 1 training vertaald naar toepassingen. Tijdens deze cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Aspecten waarop de binnenkomende IFC’s worden beoordeeld.
  • Bruikbare IFC’s (Intake van IFC).
  • Vastleggen precieze afspraken in het BIM protocol, waarvoor een “zero tolerance” geldt.
  • Softwareprogramma’s in het bedrijf die worden geraakt door de implementatie van BIM.
  • Vereiste aanpassingen om de bestaande software aan te laten sluiten op het BIM proces.
  • BIM protocol: “Uniforme BIM voorwaarden, de UBV”.
  • Eisen projectportal.
  • Minimale vereiste procesaanpassingen in het eigen proces en het proces van de projectpartners.
  • Planning en contracten.

Welke voorkennis is nodig voor deze BIM cursus?

Om deze cursus te kunnen volgen, moet je de BIM Management 1 cursus hebben gevolgd of kennis op ditzelfde niveau hebben.

Trainingsmateriaal en faciliteiten

Tijdens de training ontvang je Nederlandstalig instructiemateriaal, inclusief praktische oefeningen.

Voor de BIM trainingen beschikt CADopleiding.nl over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes in heel Nederland. Tijdens de training kun je onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je lunch door ons verzorgd.

*Onze BIM trainingen worden verzorgd in samenwerking met het BIM Instituut.