Doelgroep: Omscholingstraject tot bouwkundig tekenaar

Het Scholingstraject tot bouwkundig tekenaar is bedoeld voor mensen die affiniteit hebben met techniek en die graag omgeschoold willen worden tot bouwkundig tekenaar.

Doelstelling: Omscholingstraject tot bouwkundig tekenaar

De doelstelling van de cursus is om binnen 20 dagen een cursist om te scholen tot CAD tekenaar. Tijdens en na het afronden van de cursus zorgen wij voor ondersteuning en begeleiding bij het zoeken naar een passende werkgever.

Inhoud: Omscholingstraject tot bouwkundig tekenaar

Omdat in een omscholingstraject een Basis- en Vervolgcursus van 7 dagen niet voldoende is om omgeschoold te worden tot CAD-tekenaar, bieden wij uitgebreide omscholingstrajecten aan. De omscholingstrajecten bestaan uit zowel trainingsdagen als ook praktijkdagen en begeleidingsdagen. De praktijkdagen zijn oefendagen waarbij er aan een project gewerkt wordt, alsof men op een tekenkamer werkt. De combinatie van trainingsdagen en oefen- en praktijkdagen geeft een grondige basis om als CAD tekenaar aan de slag te gaan. Met dit traject wordt de cursist zodanig opgeleid, dat zij met ontwerpmethodieken leren omgaan, zodat ze direct na afloop van deze cursus als (junior) tekenaar kunnen functioneren.

Het omscholingstraject omvat meestal ca. 20 dagen (studiedagen, praktijkdagen en lesdagen). De doorlooptijd van een omscholingstraject bedraagt ca. 3 maanden en er vinden gemiddeld 2 trainingsdagen per week plaats zodat de cursist goed thuis kan oefenen, maar ook gewoon door kan solliciteren of een andere studie ernaast volgen. De oefenopdrachten en praktijkopdrachten kunnen deels thuis worden uitgevoerd.

Voorkennis

Als voorkennis is technisch inzicht en affiniteit met techniek een pre. Enige algemene kennis en ervaring met de PC en Windows wordt aanbevolen.

Lesmateriaal

Het traject is inclusief cursusboeken en een studentenlicentie van minimaal 1 jaar.