Bij de uitwisseling van data uit verschillende softwarepakketten is het 0-punt cruciaal. In de praktijk gaat dit vaak fout, omdat Revit één 0-punt en twee origin points heeft. Die punten dienen goed ingesteld te worden anders gaat de uitwisseling en afstemming van modellen met andere (vooral niet Autodesk) software mis.

Tijdens de training Revit Shared Coordinates leer je 'Shared Coördinaties' op de juiste wijze toe te passen. Tevens leer je coördinaten te delen met anderen en hoe je coördinaten van anderen kunt overnemen in je eigen model.

Voor wie deze training bedoeld?

De Revit Shared Coordinates training is bedoeld voor de gebruiker die in het BIM traject te maken heeft met het uitwisselen van modellen middels IFC.

Welke vaardigheden ontwikkel je door deze Revit training te volgen?

Tijdens de training wordt gekeken naar de uitwisseling tussen verschillende Revit bestanden die afkomstig zijn van verschillende bedrijven. Hierbij wordt aandacht besteed aan verschillende gebouwen, die ten opzichte van elkaar gepositioneerd worden binnen een bepaalde omgeving. Na afloop van de training kan je 'Shared Coördinaties' op de juiste wijze toe passen, coördinaten delen met anderen en weet je hoe je coördinaten van anderen kunt overnemen in je eigen model.

Welke onderwerpen worden er tijdens de training behandeld?

Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Coördinatie model/uitwisselingsmodel.
  • Shared Coördinates.
  • Coördinaten overnemen of delen.
  • Project op verschillende kavels plaatsen.
  • Origin, Project Base Point en Survey Point.
  • Relatieve coördinaten en peilmaten.
  • Rd coördinaten en NAP maten.

Welke voorkennis heb je nodig voor deze training?

Om deel te kunnen nemen aan deze training is kennis op het niveau van de Revit Basistraining vereist.

Faciliteiten

Voor de Revit trainingen beschikt CADopleiding.nl in heel Nederland over uitstekend gefaciliteerde trainingsruimtes. Tijdens de training kun je onbeperkt gebruik maken van koffie, thee en ijswater. Ook wordt je een lunch aangeboden.