Laat je scholen tot CAD tekenaar of modelleur

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en wil je graag aan de slag als CAD tekenaar? Dan is ons omscholingstraject de eerste stap! CADopleiding.nl is in Nederland al meer dan tien jaar dé toonaangevende opleider voor het verzorgen van (om)scholingstrajecten tot CAD tekenaar!

Door onze contacten, afspraken en mantelovereenkomsten met het UWV, gemeentelijke instellingen en re-integratiebureaus leiden wij met succes deelnemers op tot volwaardige CAD tekenaars. Hoewel we geen baangarantie kunnen geven, zien we wel dat meer dan 75% van de deelnemers van één van onze scholingstrajecten een baan heeft gevonden.

Onze scholingstrajecten

CADopleiding.nl biedt een drietal scholingstrajecten: 

Hoe lang duurt de scholing tot CAD tekenaar?

De doorlooptijd van een scholingstraject tot CAD tekenaar bedraagt standaard twee tot zes maanden, met maximaal twee trainingsdagen per week. Omdat alle scholingstrajecten modulair zijn opgebouwd, kun je echter zelf bepalen wat voor jou het juiste tempo is. Elke twee maanden kun je starten met de eerste module. De vervolgmodules plan je zelf met je trainer in. Heb je meer tijd nodig om te oefenen? Dan kan je de tweede en derde module eventueel op een later tijdstip volgen. Ook het versnelt doorlopen van het traject behoort tot de mogelijkheden.

Hoe zijn de scholingtrajecten opgebouwd?

Onze scholingstrajecten zijn praktijkgericht en bestaan uit trainingsdagen, praktijkdagen en begeleidingsdagen. Tijdens de praktijkdagen worden er praktijkopdrachten uitgevoerd om je tekenvaardigheden te verbeteren. Bij elk scholingstraject werk je aan een centraal project, waarin de belangrijkste facetten van CAD tekenen aan de orde komen.

Een scholingstraject bestaat uit vijf stappen:

De studiebelasting hangt mede af van het niveau en de eindtermen van de kandidaat. Gemiddeld staat een omscholingstraject tot CAD tekenaar gelijk aan een studiebelasting van 25 dagen. Oefenopdrachten en praktijkopdrachten kun je daarbij, indien gewenst, deels thuis uitvoeren. Beschikt je niet over een eigen computer, dan stellen wij er één in bruikleen beschikbaar.

Wanneer kun je deelnemen aan een scholingstraject tot CAD tekenaar?

Om deel te kunnen nemen aan een scholingstraject tot CAD tekenaar, dien je over technisch inzicht te beschikken. Om zeker te weten dat je het trainingsprogramma succesvol kunt volgen, hebben wij een speciale toelatingstest ontwikkeld.

Heb je ervaring in de bouw of werktuigbouw, maar heb je lichamelijke klachten waardoor je je bestaande werk niet meer kunt uitvoeren? Ook dan is ons scholingstraject de eerste stap om weer aan de slag te gaan. Met jouw praktijkervaring kun je je namelijk uitstekend laten omscholen tot CAD tekenaar.

Online leerportaal

Als deelnemer van een scholingstraject tot CAD tekenaar heb je exclusief toegang tot de Cadix Academy, het unieke online leerplatform van CADopleiding.nl. Op de Cadix Academy vind je alle informatie die je nodig hebt voor de training, zoals trainingsmateriaal, opdrachten, studietips  en interessante links en filmpjes. Via de Cadix Academy kun je ook eenvoudig online contact opnemen met de trainer en medecursisten.

Scholingtraject afgerond? Wij blijven je begeleiden en ondersteunen

Ook na het voltooien van je scholing tot CAD tekenaar kun je een beroep ons on doen. Tot drie maanden na het afronden van je scholingstraject, begeleiden en ondersteunen wij jou om als CAD tekenaar aan de slag te gaan. De ondersteuning richt zich vooral op het werken met de software.

"Wij zorgen ervoor dat je met voldoende kennis en vertrouwen je nieuwe werkzaamheden kunt uitvoeren"

Heb je ook recht op subsidie?

Vaak kun je gebruikmaken van subsidiemogelijkheden van het UWV, of een andere instelling, als je een scholingtraject tot CAD tekenaar volgt bij ons. Ook re-integratiebureaus, en bedrijfsverzekeringen bij een ongeval, vergoeden vaak een groot deel van de kosten. 

Vraag vrijblijvend informatie aan