AutoCAD tekenaar worden? Volg het omscholingstraject!

Het scholingstraject tot AutoCAD tekenaar leidt u op tot AutoCAD tekenaar. Na het doorlopen van het scholingstraject beschikt u over de benodigde kennis en vaardigheden om als AutoCAD tekenaar aan de slag te gaan.

Hoe lang duurt de omscholing tot CAD tekenaar?

Afhankelijk van uw kennisniveau, bedraagt de doorlooptijd van het omscholingstraject twee tot zes maanden, met een maximum van twee trainingsdagen per week. Als u het scholingstraject succesvol heeft doorlopen, ontvangt u een officieel Autodesk certificaat, algemeen erkend door de industrie en overheid.

Hoe is het omscholingstraject opgebouwd?

Het scholingstraject tot CAD tekenaar is breed en praktijkgericht opgezet om zo de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het traject bestaat uit trainingsdagen, praktijkdagen en coachingsdagen. Tijdens de praktijkdagen worden er praktijkopdrachten uitgevoerd om uw tekenvaardigheden verder uit te breiden. Het centrale project waaraan u werkt, behandelt alle belangrijke facetten van AutoCAD. De oefenopdrachten en praktijkopdrachten kunt u deels thuis uitvoeren. Beschikt u niet over een eigen computer, dan stellen wij er één in bruikleen beschikbaar.  

Tijdens de coachingsdagen krijgt u individuele begeleiding van uw docent. Oefenopdrachten worden beoordeeld, de voortgang van het cursustraject wordt bekeken en waar nodig worden onderwerpen herhaald. Ook is er ruimte om aanvullende lesstof te behandelen en advies te vragen. Het scholingstraject  wordt afgesloten een eindtoets.

Cadix Academy

Als deelnemer aan het omscholingstraject tot AutoCAD tekenaar krijgt u exclusief toegang tot de Cadix Academy, het unieke online leerplatform van cadopleiding.nl. Op de Cadix Academy vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het scholingstraject, zoals trainingsmateriaal, opdrachten, studietips en interessante links en filmpjes. Ook krijgt u toegang tot de AutoCAD software. Tijdens het omscholingstraject tot AutoCAD tekenaar leert u zowel 2D als 3D tekenen in AutoCAD.

Wanneer kunt u deelnemen aan de omscholing tot AutoCAD tekenaar?

Om succesvol deel te kunnen nemen aan het omscholingstraject tot CAD tekenaar, dient u over technisch inzicht te beschikken. Vooraf vindt er daarom een intake plaats, eventueel in combinatie met een kennistest waarmee uw technisch inzicht wordt bepaald.

Eerst starten met een cursus AutoCAD?

Als u twijfelt over een omscholingstraject, kunt u natuurlijk ook eerst een basiscursus AutoCAD volgen. 

Vraag vrijblijvend meer informatie aan!