Bouwkundig tekenaar worden? Volg het omscholingstraject!

Het scholingstraject bouwkunde leidt u op tot bouwkundig tekenaar. U leert werken met AutoCAD en Revit, waarbij de nadruk ligt op Revit en BIM (Building Information Model) methodieken. Na het doorlopen van het omscholingstraject beschikt u over de benodigde kennis en vaardigheden om als bouwkundig tekenaar voor een bedrijf te werken. 

Hoe lang duurt de omscholing?

Afhankelijk van uw kennisniveau, duurt het scholingtraject twee tot zes maanden, met een maximum van twee trainingsdagen per week. Als u slaagt voor de opleiding ontvangt u een officieel Autodesk certificaat, algemeen erkend door de industrie en overheid.

Hoe is het traject opgebouwd?

Het omscholingstraject tot bouwkundig tekenaar is breed en praktijkgericht opgezet om zo de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het traject bestaat uit trainingsdagen, praktijkdagen en coachingsdagen. Tijdens de praktijkdagen voert u praktijkopdrachten uit om uw bouwkundige tekenvaardigheden te verbeteren. De oefenopdrachten en praktijkopdrachten kunt u deels thuis uitvoeren. Beschikt u niet over een computer, dan stellen wij er één in bruikleen beschikbaar.

Tijdens de coachingsdagen krijgt u individuele begeleiding van de docent. Oefenopdrachten worden beoordeeld, de voortgang van het cursustraject wordt bekeken en waar nodig worden onderwerpen herhaald. Ook is er ruimte om aanvullende lesstof te behandelen en advies te vragen.

Cadix Academy

Als deelnemer aan het omscholingstraject tot bouwkundig tekenaar krijgt u exclusief toegang tot de Cadix Academy, het unieke online leerplatform van cadopleiding.nl.Op de Cadix Academy vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het scholingstraject, zoals het trainingsmateriaal, opdrachten, studietips  en interessante links en filmpjes. Ook krijgt u toegang tot de benodigde software. 

Wanneer kunt u deelnemen aan de omscholing tot bouwkundig tekenaar?

Om het omscholingstraject tot bouwkundig tekenaar succesvol te kunnen afronden, dient u over technisch inzicht te beschikken. Vooraf vindt er daarom een intake plaats om te beoordelen of u deel kunt nemen aan het scholingstraject, eventueel in combinatie met een kennistest waarmee uw technisch inzicht wordt bepaald.

Liever eerst een basiscursus AutoCAD volgen?

Speciaal voor nieuwe AutoCAD gebruikers heeft Cadopleiding.nl ook een basiscursus AutoCAD ontwikkeld, hiermee leert u snel en gemakkelijk werken met AutoCAD.

Vraag vrijblijvend informatie aan!