Werktuigbouwkundig tekenaar worden? Start direct!

Het scholingstraject werktuigbouw leidt u op tot werktuigbouwkundige tekenaar. Na het doorlopen van het omscholingstraject tot werktuigbouwkundig tekenaar beschikt u over de benodigde kennis en vaardigheden om als werktuigbouwkundig tekenaar in een bedrijf te werken.

Vraag vrijblijvend informatie aan!

Het omscholingstraject tot werktuigbouwkundig tekenaar is breed opgezet om de kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Afhankelijk van het niveau van de deelnemer duurt het scholingstraject twee tot zes maanden. Als u slaagt voor de opleiding ontvangt u een officieel Autodesk certificaat, algemeen erkend door de industrie en overheid.

Modulair opgebouwd

Het omscholingstraject is praktijkgericht en bestaat uit trainingsdagen, praktijkdagen en begeleidingsdagen. De doorlooptijd van het scholingstraject bedraagt twee tot zes maanden, met maximaal twee trainingsdagen per week.

Tijdens de praktijkdagen voert u praktijkopdrachten uit om uw werktuigbouwkundige tekenvaardigheden verder te ontwikkelen. De oefenopdrachten en praktijkopdrachten kunnen indien gewenst deels thuis worden uitgevoerd. Beschikt u niet over een computer, dan krijgt u er desgewenst van ons één in bruikleen. Tijdens de begeleidingsdagen krijgt u individuele begeleiding van de docent. Uw gemaakte oefenopdrachten worden beoordeeld, de voortgang van het cursustraject wordt bekeken en waar nodig worden onderwerpen herhaald. Ook is er ruimte om aanvullende lesstof te behandelen en advies te vragen. 

Cadix Academy

Als deelnemer van het scholingstraject krijgt u exclusief toegang tot de Cadix Academy, het unieke online leerplatform van cadopleiding.nl. Op de Cadix Academy vindt u alle informatie die u nodig heeft voor het omscholingstraject, zoals het trainingsmateriaal, opdrachten, studietips  en interessante links en filmpjes. Ook krijgt u toegang tot de benodigde software. U leert te werken met AutoCAD en Inventor, waarbij de nadruk ligt op Inventor en Inventor modules, waaronder ‘sheet modelling’. 

Intake

Om het scholingstraject tot werktuigbouwkundig tekenaar succesvol af te kunnen ronden, dient u over technisch inzicht te beschikken. Vooraf vindt er daarom een intake, eventueel gecombineerd met een kennistest gericht op uw technisch inzicht, plaats om te beoordelen of u aan het omscholingstraject tot werktuigbouwkundig tekenaar kunt deelnemen.