Subsidie per branche

In vele branches zijn er subsidies voor CAD cursussen. Ontdek hieronder of er een subsidie beschikbaar is voor jouw branche.

Metaalindustrie

Het OOM
Via OOM kunnen bedrijven en werknemers in de metaalbewerking financiële bijdragen ontvangen voor scholing en ontwikkeling.  Lees meer.

FNV Metaal
Het FNV Metaal heeft afgesproken in de nieuwe cao voor Metaal en Techniek (kleinmetaal) dat er 1.000 scholingsvouchers van € 1.500,- p.p. beschikbaar worden gesteld voor scholing. Elke werknemer, die onder deze cao valt, kan een scholingsvoucher aanvragen. Je kunt de voucher gebruiken voor (bij)scholing van uw vakkennis of techniek. 

Het is mogelijk om de scholing (deels) onder werktijd te volgen. FNV Metaal heeft namelijk afgesproken met de werkgevers dat je in elk geval recht hebt op één doorbetaalde scholingsdag per jaar (artikel 72b van de cao Metaal & Techniek). Je mag de scholingsdagen ook van drie jaar opsparen. Lees meer.

Bouw en Infra

Werk je volgens de CAO in de bouw en infra? Dan mag je het persoonlijke opleidingsbudget (max. € 2.500,-) aanvragen. Dit budget kan eenmalig ingezet worden voor opleidingskosten die voortvloeien uit de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse. Lees meer.

Installatiebranche

Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch InstallatieBedrijf geeft bedrijven in de technische installatiebranche een subsidie voor scholing van werknemers. De volgende regelingen zijn van toepassing:

OSR
V
olgen jouw medewerkers een CAD cursus en neem je daarvan de kosten voor je rekening? Dan kom je in aanmerking voor de OntwikkelingsStimuleringsRegeling (de OSR). Lees meer.

BeroepsPraktijkVorming
Heb je personeel die een leer-werktraject volgt en waarvoor je een beroepspraktijkovereenkomst (BPV) hebt afgesloten? Dan kun je met de BeroepsPraktijkVorming een tegemoetkoming ontvangen voor het beschikbaar stellen van een beroepspraktijkvormingsplaats ( €1.200,- per werknemer). Lees meer.

Timmerindustrie

De Stichting Scholings- en Werkgelegenheidsfonds Timmerindustrie (SSWT) biedt leden SSWT-subsidie. Werknemers in de timmerindustrie zijn volgens de CAO verplicht om voor werknemers premie te betalen. Hierdoor kun je gebruik maken van diverse subsidies ten behoeve van onder andere scholing. Lees meer.

Meubelindustrie en interieurbouw

Bedrijven in de meubelindustrie hebben recht op subsidie via ECM Meubel wanneer een medewerker een cursus heeft afgerond. Een medewerkers kan ook zelf een subsidie aanvragen als zij/hij deze cursus zelf betaald. Lees meer.

Parketbranche

Het Sociaal Fonds Parket promoot trainingen voor werknemers in deze branche. Dit doet het Sociaal Fonds Parket via het subsidiëren van opleidingen van werknemers. Lees meer.

Houtverwerkende industrie

Het Sociaal Fonds voor de Houtverwerkende Industrie biedt een scholingssubsidieregeling aan, waarmee je als werkgever gedeeltelijk de kosten van bedrijfs- of functiegerichte scholing van je werknemers door het Sociaal Fonds vergoed kunt krijgen. Lees meer.

ICT-bedrijven en ICT-afdelingen

CA-ICT is de organisatie van de Overheid voor de opleidings- en ontwikkelings-subsidies voor ICT-functies. CA-ICT biedt diverse subsidies aan voor ICT-functies. Lees meer.

Staat uw branche er niet tussen?

Kijk dan op deze website.

Heb je vragen? Neem dan gerust contact op!